نحوه خرید ربع سکه از بورس – آموزش قدم به قدم

تحویل ربع سکه بورسی

خرید ربع سکه از بورس

از زمانی که بورس کالا در کشورمان شهرت بیشتری پیدا کرده و مردم با مزایا و شفافیت معاملات آن آشنا شده‌اند، محبوبیت آن هم روز به روز در حال افزایش خواهد بود. خرید ربع سکه از بورس کالا نیز یکی از اتفاقات بزرگ این بازار در طول سالیان اخیر محسوب شده است. اولین بار ۲۴ دی ماه سال گذشته یعنی سال ۱۴۰۱، ۵۰۰ هزار ربع سکه بهار آزادی در بورس کالا عرضه شد. ربع سکه‌هایی که در این بازار عرضه شدند با نماد سکه۰۳۱۲ن۰۶ به سرمایه‌گذاران بورس کالا معرفی گردیدند. البته خرید ربع سکه‌هایی که در بازار بورس کالا عرضه می‌شوند به راحتی امکان‌پذیر نیست. افرادی که قصد خرید این کالاهای با ارزش را دارند باید شرایط آن را داشته باشند.

 

خرید ربع سکه از بورس

 

چگونه می‌توانیم از بورس کالا ربع سکه خریداری کنیم؟

برای خرید ربع سکه از بورس کالا شما باید ابتدا کد بورسی دریافت کنید. در واقع خرید این دارایی‌های با ارزش هیچ تفاوتی با خرید گواهی سکه، زعفران، پسته، کشمش و دیگر محصولاتی که در بورس کالا عرضه می‌شوند ندارد. اگر تاکنون برای دریافت کد بورسی اقدام نکرده‌اید ابتدا باید فرآیند مربوط به دریافت این کد را پشت سر بگذارید و سپس به دنبال خرید ربع سکه از طریق بورس کالا باشید. جهت دریافت کد بورسی باید به سامانه سجام مراجعه کنید و پس از پشت سر گذاشتن مراحل ثبت نام و احراز هویت کد سهامداری خودتان را به دست آورید. نکته دیگری که اینجا باید خدمت شما بیان کنیم نحوه خرید گواهی ربع سکه است. دقت داشته باشید که هر گواهی ربع سکه‌ها به صورت معادلی از یک صدم قطعه سکه بهار آزادی در بورس کالا عرضه می‌شود. یعنی زمانی که می‌خواهید یک عدد ربع سکه خریداری کنید باید در بخش حجم سفارشات عدد ۱۰۰ را وارد نمایید.

 

چه افرادی شرایط سنی خرید ربع سکه را دارند؟

خرید ربع سکه از بورس تحت شرایط سنی انجام می‌شود و همه نمی‌توانند برای این کار اقدام کنند. طبق قوانین موجود، افرادی که سن آنها کمتر از ۱۸ سال باشد امکان ثبت سفارش خرید ربع سکه را نخواهند داشت. در حقیقت افرادی که به عنوان شخصیت حقیقی در بورس شناخته می‌شوند و بیش از ۱۸ سال سن دارند می‌توانند برای انجام معاملات مربوط به ربع سکه اقدام کنند. معاملات ربع سکه در بازار بورس کالا روی نماد گواهی سپرده کالایی ربع سکه انجام می‌شود. افراد بالای ۱۸ سال باید این نماد را پیدا کنند و معاملات خودشان را بر روی آن ثبت نمایند.

بیشتر بخوانید:   اوراق تبعی فروش چیست؟ | آشنایی با مزایا و معایب آن

 

ربع سکه بورس

 

آیا در خرید ربع سکه از بورس محدودیتی وجود دارد؟

طبیعتاً خرید ربع سکه از بورس کالا هم در محدوده خاصی انجام می‌گردد و برای آن سقف در نظر گرفته می‌شود. هر کد بورسی که تمایل دارد برای خرید ربع سکه از طریقه بورس کالا اقدام کند حداقل باید بتواند هزینه مربوط به ۱۰۰ گواهی سپرده را پرداخت کند. یعنی او باید حداقل توانایی خرید یک عدد ربع سکه را داشته باشد. از طرفی چنین فردی نهایتاً می‌تواند ۵۰۰ گواهی سپرده خریداری کند. به عبارت بهتر سقف خرید ربع سکه در بازار بورس کالا برای هر کد معاملاتی فقط ۵ ربع سکه خواهد بود.

توجه داشته باشید که دامنه قیمت در بخش ثبت سفارشات ربع سکه بورس کالا از طریق بانک مرکزی تعیین می‌گردد و مدیریت بورس در آن دخالتی نمی‌کند. هر زمان قرار باشد ربع سکه در بورس کالا عرضه شود نماد مربوط به آن فقط در روزهای کاری هفته یعنی از شنبه تا چهارشنبه باز خواهد بود. ضمناً به این نکته هم توجه داشته باشید که خرید ربع سکه از طریق بورس کالا بدون مالیات بر ارزش افزوده انجام می‌پذیرد.

 

معاملات ربع سکه در بورس کالا چگونه انجام می‌شود؟

برای اینکه هنگام خرید ربع سکه از بورس کالا دچار مشکل نشوید بهتر است با فرآیند انجام معاملات آن بیشتر آشنا شوید. قبل از اینکه بخواهیم نحوه انجام معاملات ربع سکه را با هم بررسی کنیم باید به این نکته باز هم اشاره کنیم که نماد این معاملات در بورس کالا سکه۰۳۱۲ن۰۶ است. اکنون نحوه انجام معاملات ربع سکه در بورس کالا را با هم مرور می‌نماییم:

  • معاملاتی که قرار است برای خرید و فروش ربع سکه در بازار بورس کالا انجام شود به صورت ثبت سفارش خواهد بود.دامنه نوسان مجاز برای این معاملات مثبت و منفی ۳۰ درصد میانگین قیمت را شامل خواهد شد.
  • توجه داشته باشید که ثبت سفارشات مربوط به خرید ربع سکه از ساعت ۹ صبح آغاز می‌گردد و نهایتاً تا ساعت ۱۳ ظهر ادامه خواهد داشت. خریداران فقط در این بازه زمانی می‌توانند سفارش خرید ربع سکه را ثبت کنند و پس از آن بازار بسته می‌شود.
  • با این وجود بسته شدن بازار به معنای پایان روند معاملات ربع سکه در بورس نیست. پس از پایان ثبت سفارش، بانک مرکزی تا ساعت ۱۵ فرصت دارد کل اوراق گواهی سپرده ربع سکه‌ای راکه می‌تواند عرضه کند ارائه نماید.
  • در این مرحله از انجام معاملات خرید ربع سکه از بورس، حجم کل سفارشات ثبت شده مورد بررسی قرار می‌گیرد.در صورتی که حجم کل سفارشات، سقف قیمت تعداد ربع سکه‌های قابل عرضه را رد کند، بازار بورس کالا از روش تسهیم برای تخصیص ربع سکه به خریداران اقدام خواهد کرد. البته اگر تعداد ربع سکه‌ها کمتر باشد تخصیص آنها بر اساس قیمت‌های اعلامی سرمایه‌گذاران انجام می‌پذیرد. طبیعتاً ربع سکه‌ها به سرمایه‌گذارانی تعلق خواهد گرفت که قیمت پیشنهادی بالاتری داشته باشند.
بیشتر بخوانید:   حق تقدم چیست؟ | به زبان ساده

 

تحویل ربع سکه بورسی

 

چگونه سفارش خرید ربع سکه از بورس را ثبت کنیم؟

برای ثبت سفارش خرید ربع سکه از بورس کالا شما ابتدا باید یک کارگزاری انتخاب کنید. پس از اینکه کارگزاری را انتخاب کردید و در آن حساب کاربری ایجاد نمودید، می‌توانید برای ثبت سفارشات اقدام کنید. برای این کار باید وارد پنل کاربری خودتان در بازار مربوطه شوید و نماد سكه0312ن06 را جستجو نمایید. در صورتی که عرضه ربع سکه در حال انجام باشد، می‌توانید از طریق این نماد شرایط خرید ربع سکه‌ها را مشاهده کنید. پس از مشاهده شرایط و در صورت تمایل می‌توانید تعداد ربع سکه مورد نیاز خودتان را وارد نموده و سفارش خرید را ثبت نمایید.

 

هزینه انبارداری چیست و چه کسی باید پرداخت کند؟

زمانی که شما خرید ربع سکه از بورس کالا را انجام می‌دهید، طبیعتاً قطعات این دارایی در انبار یکی از بانک‌ها ذخیره هستند. از زمانی که این قطعات به عنوان دارایی‌های شما تلقی شوند هزینه انبارداری آنها هم مربوط به شما خواهد بود. یعنی وقتی برای تحویل آنها به انبارداری مراجعه کردید باید ابتدا هزینه را با انباردار تسویه کنید و سپس قطعات ربع سکه را تحویل بگیرید. هزینه انبارداری برای هر روز مبلغ ۱۰۰۰ ریال خواهد بود که هزینه سنگینی هم محسوب نمی‌شود و طبیعتاً فشار اقتصادی به شما وارد نخواهد کرد. با وجود اینکه ثبت سفارشات خرید ربع سکه از طریق بورس کالا بدون مالیات بر ارزش افزوده انجام می‌شود اما هزینه انبارداری اینگونه نیست. هنگام دریافت قطعات ربع سکه از انباردار شما باید مالیات بر ارزش افزوده آن را هم به میزان ۹ درصد محاسبه و پرداخت کنید.

 

روش خرید ربع سکه از بورس کالا

 

پس از خرید ربع سکه از بورس چه زمانی می‌توانیم آن را تحویل بگیریم؟

موضوع دیگری که در مورد خرید ربع سکه از بورس کالا خوب است در مورد آن صحبت کنیم زمان تحویل این دارایی‌ها می‌باشد. معمولاً ۵ روز پس از انجام معاملات، تحویل ربع سکه از انبارداری امکان‌پذیر خواهد شد. دقت داشته باشید که قبل از این زمان شما نمی‌توانید برای دریافت دارایی خودتان به انبارداری مراجعه کنید. نکته دیگری که خریداران شهرستانی باید به آن توجه داشته باشند محل دریافت ربع سکه‌ها است. تحویل ربع سکه‌ها فقط در خزانه بانک رفاه تهران انجام می‌شود. البته شهرستانی‌ها نیازی نیست حتماً خودشان برای تحویل ربع سکه‌ حاضر شوند. آنها می‌توانند یک نماینده قانونی برای خود تعیین کرده و او را برای دریافت ربع سکه‌ها به بانک رفاه معرفی کنند. ضمناً توجه داشته باشید که این دارایی حداکثر تا یک زمان مشخص در انبار باقی می‌ماند و پس از آن بلوکه می‌گردد.

بیشتر بخوانید:   آموزش نحوه خرید و فروش سهام در بورس | راهنمای جامع

 

چرا از بورس ربع سکه خریداری کنیم؟

با توجه به پیچیدگی‌هایی که خرید ربع سکه از بورس دارد، احتمالاً در ذهن بسیاری از شما یک سوال مهم ایجاد شده است. چرا باید این همه زحمت را متحمل شوید در حالی که می‌توانید به راحتی به یک طلا فروشی مراجعه کنید و از طریق آن ربع سکه مورد نیاز خودتان را خریداری نمایید. نکته مهم اینجا است که خرید ربع سکه در بورس کمتر از قیمت بازار انجام می‌شود. یعنی شما به محض اینکه ربع سکه را از بورس خریداری کنید و آن را به یک طلا فروشی بفروشید، سود خواهید کرد. البته باید معاملات را به گونه‌ای انجام دهید که خرید این دارایی‌ها برای شما سودآور باشد. اگر روش صحیح خرید ربع سکه را بلد نباشید احتمال دارد حتی متحمل ضرر شوید.

 

نحوه خرید ربع سکه از بورس

 

آیا ما هم می‌توانیم از خرید ربع سکه سود کنیم؟

اگر شما هم تمایل دارید خرید ربع سکه از بورس را امتحان کنید و به وسیله آن سود جذابی به دست آورید ابتدا باید به یک موضوع مهم دقت داشته باشید. فعالیت در هر کدام از بازارهای بورس زمانی می‌تواند برای شما سود به همراه داشته باشد که بازار مورد نظر و شرایط آن را به خوبی بشناسید. در واقع شما باید دانش بسیار زیادی در مورد بورس کالا داشته باشید تا بتوانید از طریق خرید ربع سکه در این بازار کسب سود کنید. دانش مورد نیاز شما فقط از طریق شرکت در دوره‌های آموزشی که گروه‌هایی مثل آرادفین برگزار می‌کنند به دست می‌آید.

مطلع شدن از پست های جدید

می‌خواهم اولین نفری باشم که از پست‌هایی که در آرادفین منتشر می‌شود، آگاه شوم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *