آموزش فارکس از صفر تا صد کاملا رایگان – از مبتدی تا پیشرفته

آموزش صفر تا صد فارکس

در این صفحه کامل ترین آموزش فارکس که در آن صفر تا صد فارکس به صورت جامع برای شما باز می شود، در اختیار شما قرار داده شده است. شاید پیدا کردن یک آموزش فارکس از مبتدی تا پیشرفته، به صورت رایگان و جامع، به ندرت در سطح اینترنت یافت شود. به همین دلیل گروه مالی آرادفین تصمیم گرفته است که یک آموزش جامع فارکس که تمامی مباحث را در بر می گیرد به صورت رایگان در اختیار شما قرار دهد.

اگر به دنبال یک دوره آموزشی منحصر به فرد و حرفه ای برای بازار فارکس هستید، که به صورت جامع ارائه شده باشد، پیشنهاد می شود، حتما نگاهی به دوره فارکس گروه مالی آرادفین بیندازید. آرادفین این این تضمین را به شما می دهد که این دوره، نسبت به تمامی محصولات مشابه، تفاوت های عظیمی دارد و تمامی ابزار هایی را که برای موفقیت در بازار فارکس نیاز دارید، در اختیار شما قرار می دهد.

 

کسانی که علاقه مند به سرمایه گذاری دلاری در بازار فارکس نیستند، این ویدیو را نبینند!!!!

 

 

 

احتمالا، شما با اصطلاح فارکس آشنایی دارید و یا با افرادی مواجه شده باشید، که ادعا می کنند با سرمایه گذاری در آن سود قابل توجهی به دست آورده اند. فارکس مخفف Foreign Exchange Market است و به فرآیند مبادله یک ارز با ارز دیگر در این بازار اشاره دارد. توجه به این نکته حائز اهمیت است که در بازار فارکس، مردم به جای سرمایه گذاری به معنای عام آن، به تجارت و یا معامله کردن می پردازند.

اگر در فارکس تازه کار هستید، و قصد دارید که معامله گری در این بازار را فرا بگیرید، توصیه می‌شود قبل از غواصی، کمی وقت بگذارید تا در مورد آن اطلاعات کسب کنید. در این مقاله، آموزشی جامع، برای فارکس ارائه می‌کنیم، که همه چیز را از مبانی تا موضوعات پیشرفته‌تر پوشش می‌دهد. پس اگر علاقه مند به ورود به بازار ارز هستید، تا انتها با ما همراه باشید.

 

فارکس چیست؟

 

آموزش فارکس

 

فارکس یا بازار ارز، بازاری است که در آن می توان، نسبت ارزش دو ارز مختلف را خرید و فروش کرد. بازار فارکس، بزرگترین بازار مالی جهان است که روزانه بیش از 7 تریلیون دلار در این بازار جهانی مبادله می شود. جالب است بدانید که بورس نیویورک، بزرگترین بازار سهام جهان، گردش مالی روزانه حدود 25 میلیارد دلار دارد. به عبارت دیگر، ارزش معاملات روزانه بازار فارکس، چیزی در حدود 280 برابر بزرگترین بازار سهام دنیا است!

بازار فارکس از دیگر بازارهای مالی متمایز است، زیرا مکان متمرکزی ندارد. در عوض، تمام معاملات ارز به صورت الکترونیکی از طریق شبکه های کامپیوتری بین معامله گران در سراسر جهان انجام می شود. فارکس مانند یک صرافی بزرگ است و مانند صرافی های محلی به بانک های بزرگ دنیا اجازه می دهد تا ارز مورد نیاز خود را از طریق بازار فارکس تامین کنند. بازار فارکس برای کشورهای توسعه یافته بسیار مهم است و این کشورها ارزش پول کشور خود را از طریق بانک مرکزی خود کنترل می کنند. در بازار فارکس گروه های دیگری نیز فعال هستند که در دوره فارکس به آنها می پردازیم.

داد و ستد تمامی ارزهای اصلی جهانی به صورت 24 ساعته در بازار فارکس از ساعت 22:00 به وقت گرینویچ یکشنبه تا ساعت 22:00 به وقت گرینویچ روز جمعه انجام می شود. بازار در آخر هفته ها (شنبه و یک شنبه) تعطیل  است. روز معاملاتی با معامله گران در سیدنی، استرالیا آغاز می شود و به توکیو، لندن، و در نهایت نیویورک، جایی که تجارت دوباره در سیدنی آغاز می شود، ادامه می یابد.

 

آموزش فارکس

 

تاریخچه بازار فارکس از ابتدا تا کنون

با بررسی مفهوم بنیادی آن، آشکار می شود که بازار فارکس قرن هاست که وجود داشته است. مردم همیشه برای خرید کالاها و خدمات ارزهای خود را مبادله کرده اند. با این حال، بازار فارکس، همانطور که امروزه می شناسیم، یک اختراع نسبتا مدرن است. بازار جهانی ارز یا فارکس یکی از قدیمی ترین بازارهای جهان است و چند سالی است که فعالیت دارد.

پس از شکست قرارداد برتون وودز، در سال 1971، ارزهای بیشتری برای تجارت در مقابل یکدیگر آزاد شدند. ارزش هر ارز بر اساس تقاضا و گردش آن در سطح دنیا مشخص شد.

فارکس در سال 1973 دستخوش تغییر قابل توجهی شد و به بازاری که امروز می شناسیم تبدیل شد. نرخ‌های ارز به جای ثابت و ثابت بودن، شروع به شناور شدن نسبت به یکدیگر کردند و هیچ دولتی تلاشی برای کنترل و تثبیت این نرخ‌ها نکرد. در ابتدا، تراکنش های فارکس از طریق تلفن انجام می شد، اما با گذشت زمان، رایانه ها جایگزین سیستم های قدیمی شدند.

در گذشته، بازار فارکس عمدتاً تحت سلطه شرکت‌های نهادی و بانک‌های بزرگ بود که به نمایندگی از مشتریان خود عمل می‌کردند. با این حال، با گذشت زمان، معامله گران و سرمایه گذاران با ایجاد هلدینگ های خود شروع به حضور در بازار کردند. در حال حاضر افراد عادی در سراسر جهان با سرمایه بسیار کمی وارد بازار فارکس شده اند و می توانند این کار را از طریق کارگزاران مختلف انجام دهند. شرکت‌کنندگان در این بازار اکنون شامل دولت‌ها، مؤسسات مالی، بانک‌های سرمایه‌گذاری، بانک‌های تجاری، شرکت‌های خصوصی (هلدینگ) و سرمایه‌گذاران خرد هستند.

در ابتدای تجارت فارکس تنها امکان معامله بر روی جفت ارزهای فارکس وجود داشت. امروزه امکان معامله بر روی انواع کالاها، فلزات و سهام مانند طلا، نقره، نفت و یا حتی ارزهای دیجیتال وجود دارد.

 

جفت ارز چیست؟

جفت ارز، به مبادله دو ارز اطلاق می شود که در مقابل یکدیگر قرار می گیرند. در یک جفت ارز، ارز اول (سمت چپ) به عنوان ارز پایه و ارز دوم (سمت راست) به عنوان ارز متقابل شناخته می شود. به عنوان مثال، در جفت ارز EUR/USD، یورو ارز پایه است، در حالی که دلار آمریکا ارز متقابل است.

 

جفت ارز های اصلی

 

آموزش فارکس از صفر تا صد

 

ارزهای پرمعامله در بازار فارکس، به عنوان جفت ارزهای اصلی شناخته می شوند که نقدشوندگی بسیار بالایی دارند. برای سادگی تشخیص جفت ارز های اصلی، این نکته را در نظر داشته باشید که، هنگامی که یک سمت جفت ارز، ارز USD (دلار آمریکا) بود، آن جفت ارز، جز جفت ارز های اصلی است.

جفت ارزهای اصلی عبارتند از :

EUR/USD : یورو/دلار آمریکا

USD/JPY : دلار آمریکا/ین ژاپن

GBP/USD : پوند انگلیس/دلار آمریکا

USD/CHF : دلار آمریکا/فرانک سوئیس

USD/CAD : دلار آمریکا/دلار کانادا

AUD/USD : دلار استرالیا/دلار آمریکا

NZD/USD : دلار نیوزلند/دلار آمریکا

 

جفت ارزهای فرعی

جفت ارزهای فرعی، جفت ارزهایی هستند که شامل دلار آمریکا نمی شوند. به آنها جفت ارز متقابل نیز گفته می شود. فعال ترین جفت ارز های فرعی معامله شده، شامل ارزهای اصلی EUR، JPY و GBP است. جفت ارز های فرعی، عبارتند از:

EUR/GBP : یورو/پوند بریتانیا

EUR/JPY : یورو/ین ژاپن

GBP/JPY : پوند انگلیس/ین ژاپن

GBP/CAD : پوند انگلیس/دلار کانادا

CHF/JPY : فرانک سوئیس/ین ژاپن

EUR/AUD : یورو/دلار استرالیا

NZD/JPY : دلار نیوزلند/ین ژاپن

 

جفت ارزهای غیر معمول

جفت ارزهای غیر معمول، از یک ارز اصلی و یک ارز کشورهای در حال توسعه مانند برزیل، مکزیک، شیلی، ترکیه یا مجارستان و غیره تشکیل شده است. این جفت ارزها، کمتر مورد معامله قرار می گیرند و کارمزد معاملاتی آنها معمولا بالاتر است. جفت ارزهای غیر مغمول به دلیل نقدشوندگی کمتر، نسبت به رویدادهای اقتصادی و سیاسی حساس هستند و در این موارد نوسانات شدیدی را تجربه می کنند. بنابراین اگر می خواهید یک جفت ارز عجیب و غریب معامله کنید، باید محتاط تر باشید.

جفت ارز های غیر معمول عبارتند از :

EUR / TRY – یورو / لیر ترکیه

USD / HKD – دلار آمریکا / دلار هنگ کنگ

JPY / NOK – ین ژاپن / کرون نروژ

NZD / SGD – دلار نیوزیلند / دلار سنگاپور

GBP / ZAR – پوند انگلیس / راند آفریقای جنوبی

AUD / MXN – دلار استرالیا / پزو مکزیک

 

برای مشاهده جفت ارزها و قیمت آنها می توانید از وب سایت www.forexfactory.com  استفاده کنید.

فارکس فاکتوری یک وب سایت محبوب در بین معامله گران فارکس است که داده های بازار، تقویم های اقتصادی، اخبار و تجزیه و تحلیل را، در زمان واقعی ارائه می دهد. این یک ابزار مفید برای معامله گران برای پیگیری جفت ارزهای مختلف و قیمت آنها است.

 

ارزها در فارکس

 

آموزش فارکس از صفر

 

برخی از ارزها به طور گسترده در سراسر جهان پذیرفته شده اند، مانند دلار آمریکا، یورو، ین ژاپن، پوند انگلیس، فرانک سوئیس، دلار کانادا، دلار استرالیا و دلار نیوزیلند. این ارزها اغلب به عنوان ارزهای اصلی شناخته می شوند و بیشترین معامله را در بازار فارکس دارند. ارزهای دیگر، مانند ارزهای کشورهای در حال توسعه یا اقتصادهای کوچک، ارزهای جزئی یا عجیب و غریب در نظر گرفته می شوند و ممکن است به طور گسترده مورد پذیرش یا معامله نباشند.

پیشنهاد می شود، شما هم در اکثر مواقع، فقط بر روی همین جفت ارز ها، معامله کنید، زیرا در عین حال که پیش بینی پذیرتر هستند، از ریسک کمتری برخوردار هستند.

 

نرخ ارز چقدر است؟

نرخ مبادله، به نرخی اطلاق می شود که یک ارز را می توان با ارز دیگری مبادله کرد. این نشان دهنده مقدار ارز یک کشور است که برای به دست آوردن یک واحد پول یک کشور دیگر، باید پرداخت شود. به عنوان مثال، اگر نرخ مبادله بین یورو و دلار آمریکا (EUR/USD) 1.4746 باشد، به این معنی است که برای خرید یک یورو باید 1.4746 دلار آمریکا بپردازید. در معاملات فارکس، معامله‌گران می‌توانند یک جفت ارز را بخرند، اگر باور داشته باشند که ارزش ارز پایه در برابر ارز متقابل افزایش می‌یابد، یا اگر انتظار دارند ارزش ارز پایه در برابر ارز متقابل کاهش پیدا می کند، یک جفت ارز را بفروشند.

بیشتر بخوانید:   بروکر مارکت میکر چیست؟ | روش شناسایی بروکر Market Maker

 

تنظیم کننده ها در بازار فارکس

در بازار فارکس، تنظیم‌کننده‌ها نقش مهمی در تضمین شیوه‌های معاملاتی منصفانه و شفاف دارند. این سازمان‌ها بر فعالیت‌های کارگزاران فارکس نظارت می‌کنند و از رعایت مقررات اطمینان می‌دهند.

کشورهای مختلف قوانین خاص خود را دارند و کارگزاران فارکس برای فعالیت در بازار باید از این مقررات مجوز بگیرند. هنگام انتخاب یک کارگزار فارکس، مهم است که مجوزها و مقرراتی را که کارگزار اخذ کرده است بررسی کنید تا مطمئن شوید که کارگزار قانونی است و استانداردهای صنعت را رعایت می کند. برخی از مقررات شناخته شده عبارتند از NFA از آمریکا، FCA از انگلستان، ASIC از استرالیا و CySEC از قبرس.

 

کارگزار یا بروکر فارکس چیست؟

 

یادگیری فارکس

 

بروکر فارکس، نقش مهمی در بازار فارکس ایفا می کنند، زیرا خدمات ضروری را به معامله گران فارکس ارائه می دهند. یک معامله گر فارکس، نمی تواند مستقیماً در بازار معامله کند و باید از یک کارگزار به عنوان واسطه استفاده کند. خدمات ارائه شده توسط کارگزاران فارکس، شامل اجرای دستورات معامله گران، ارائه پلتفرم های معاملاتی، مدیریت حساب های سرمایه گذاری و ارائه سیگنال های معاملاتی است. این خدمات به معامله گران فارکس کمک می کند تا در بازار شرکت کنند و به اهداف تجاری خود دست یابند.

شاید یکی از مهم ترین مفاهیمی که باید در یک آموزش فارکس به آن اشاره کرد انتخاب کارگزار یا بروکر است. که دوره جامع آموزش فارکس آرادفین، به صورت مفصل درباره آن صحبت می شود، تا جایی که در هر کجای دنیا بتوانید کارگزاری ها یا بروکر های فارکس را آنالیز کنید.

 

آموزش مهم ترین اصطلاحات فارکس

در ادامه این آموزش فارکس از صفر تا صد، به بررسی و تعریف اصطلاحات  مفاهیم اساسی در بازار فارکس می پردازیم.

 

آموزش رایگان فارکس

 

اسپرد (Spread) چیست؟

اسپرد، می توان گفت که فاصله بین بالاترین قیمتی که خرید پیشنهاد می دهد و پایین ترین قیمتی که فروشنده پیشنهاد می دهد، است. اسپرد، می توان گفت که فاصله بین بالاترین قیمتی که خریدار پیشنهاد می دهد و پایین ترین قیمتی که فروشنده پیشنهاد می دهد. BID قیمتی است که شما ارز پایه را قصد دارید بفروشید و ASK قیمتی است که قصد دارید ارز پایه را خریداری کنید. به بیان دیگر اسپرد، تفاوت قیمتی بین Ask و Bid است.

اسپرد، معمولاً بر حسب پیپ اندازه گیری می شود و پیپ کوچکترین واحد حرکت قیمت برای یک جفت ارز است. برای مثال، اگر جفت EUR/USD از 1.2500 به 1.2501 حرکت کند، این حرکت 1 پیپ است.

 

کمیسیون (commision) چیست؟

 

آموزش جامع فارکس

 

کمیسیون، کارمزدی است که کارگزاران برای انجام معاملات دریافت می کنند که بسته به جفت ارز و کارگزار می تواند متفاوت باشد. این نوع کارمزد در حساب های ECN رایج است. برخلاف اسپرد، که تفاوت بین قیمت‌های پیشنهادی و درخواستی است و می‌تواند بین جفت ارزها و کارگزاران متفاوت باشد، کمیسیون یک کارمزد ثابت است که ثابت می‌ماند.

 

سوآپ (swap) چیست؟

 

آموزش کامل فارکس

 

سوآپ، به عنوان rollover و یا نرخ بهره شبانه هم شناخته می شود. سواپ، سود یا ضرری است که به موقعیت هایی اعمال می شود که یک شب در معاملات فارکس نگه داشته می شوند. وقتی یک معامله گر موقعیتی را باز می کند، اساساً یک ارز را برای خرید ارز دیگر قرض می کند و هر ارز نرخ بهره خاص خود را دارد. اگر نرخ بهره ارز خریداری شده بالاتر از ارزی باشد که به فروش می رسد، معامله گر یک سوآپ مثبت دریافت می کند، به این معنی که آنها سود دریافت می کنند. اگر نرخ سود ارز خریداری شده کمتر باشد، سوآپ منفی می پردازند، یعنی سود از حساب آنها کسر می شود. سوآپ ها به صورت خودکار در پایان هر روز معاملاتی محاسبه و اعمال می شوند.

 

موجودی قطعی حساب یا Balance چیست ؟

موجودی قطعی یا بالانس در فارکس، مقدار پولی است که در حساب معامله گر فارکس قرار دارد و کل وضعیت مالی معامله گر را نشان می دهد. در این فاکتور میزان سود و یا زیان معاملات باز و جاری، تاثیر داده نمی شود.

 

موجودی بالقوه حساب یا Equity چیست ؟

مجودی بالقوه و یا Equity، ارزش جاری حساب یک معامله گر، با در نظر گرفتن سود و زیان تحقق یافته و غیر واقعی اشاره دارد. به عبارت دیگر، نشان دهنده ارزش واقعی حساب در هر زمان معین است، از جمله معاملات باز که هنوز بسته نشده اند. اگر معاملات آزاد وجود داشته باشد، با حرکت بازار و تحقق سود یا زیان،equity تغییر خواهد کرد.

 

مارجین (Margin) چیست؟

 

آموزش صفر تا صد فارکس

 

مارجین، مقدار پولی است که باید در حساب خود وثیقه گذاری کنید تا قادر به سفارش گذاری و حفظ معامله خود در بازار فارکس باشید. از مارجین به عنوان وثیقه ای استفاده می شود تا کارگزار اطمینان حاصل کند که شما می توانید ضرر احتمالی ناشی از معامله های خود را پوشش دهید.

مارجین کمتر به این معنی است که، برای باز کردن معامله، باید پول کمتری را واریز کنید، اما همچنین به این معنی است که ضررهای احتمالی شما، می تواند سریعتر از مانده حساب شما بیشتر شود. مهم است که همیشه سطح مارجین خود را زیر نظر داشته باشید و از تکنیک های مدیریت ریسک مناسب استفاده کنید.

مارجین آزاد (Free Margin) چیست؟

مارجین آزاد یا free margin در فارکس، به مقدار وجوهی در یک حساب معاملاتی اشاره دارد که می تواند برای باز کردن موقعیت های جدید یا حفظ موقعیت های موجود استفاده شود. به عنوان تفاوت بین موجودی بالقوه و مارجین مورد استفاده برای موقعیت های باز محاسبه می شود. مارجین آزاد مهم است، زیرا نشان می دهد چه مقدار سرمایه برای معامله در دسترس است و چه مقدار از آن در حال حاضر استفاده نمی شود. هنگامی که مارجین آزاد به زیر سطح معینی می‌رسد، می‌تواند باعث ایجاد یک تماس مارجین شود که از معامله‌گر می‌خواهد برای حفظ موقعیت‌های باز خود، وجوه بیشتری به حساب خود اضافه کند.

 

سطح مارجین (Margin Level) چیست؟

سطح مارجین نسبت موجودی بالقوه به مارجین است که به صورت درصد بیان می شود. این نشان دهنده سطح ریسک در حساب معاملاتی است و به صورت 100* (Balance/margin) محاسبه می شود. هنگامی که مارجین لول به زیر 100 درصد می رود، اولین اخطار کال مارجین شدن به معامله گر داده می شود و معامله گر فارکس نمی تواند معامله جدیدی باز کند. در این مرحله، معامله گران باید وجوهی را به حساب خود اضافه کنند یا برخی از موقعیت های خود را ببندند تا سطح مارجین به بالای 100٪ برگردد. معمولا وقتی margin level به 70 درصد برسد، بروکر ها به صورت خودکار، شروع به بستن معاملات باز دارای بیشترین حجم و ضرر می کنند.  اگر سطح مارجین به زیر یک آستانه معین، معمولاً حدود 50 تا 30 درصد، کاهش یابد، کارگزاران ممکن است شروع به بستن خودکار تمام موقعیت‌ها کنند.

 

کال مارجین (Call Margin) چیست؟

Call margin، یک پیام اخطاری است که زمانی توسط کارگزار صادر می شود که سطح مارجین معامله گر به زیر یک آستانه معین، معمولاً 100% می رسد. این به این معنی است که ارزش ویژه حساب معامله‌گر به زیر سطح مارجین لازم برای حفظ موقعیت‌های باز رسیده است و کارگزار از معامله‌گر می‌خواهد وجوه بیشتری را برای بازگرداندن حساب به سطح مارجین مورد نیاز واریز کند. اگر معامله گر نتواند این کار را انجام دهد، کارگزار ممکن است شروع به بستن برخی یا تمام موقعیت های باز معامله گر برای جلوگیری از ضرر بیشتر کند.

 

 فعالان بازار فارکس

 

آموزش بازار فارکس

 

بازار فارکس، خانه گروه های مختلفی با اهداف متفاوت است. بانک های مرکزی به عنوان بزرگترین گروه فعال در فارکس، با هدف تنظیم ارزش پول کشور خود در بازار حضور دارند. بانک‌های تجاری، به عنوان یکی دیگر از گروه‌های بزرگ در بازار فارکس شرکت می‌کنند تا ارز خارجی را به مشتریان خود ارائه کنند و از معاملات فارکس سود کسب کنند. این دو گروه به همراه گروه های دیگری مانند شرکت های بزرگ و سرمایه گذاران فردی، همگی در بازار جهانی فارکس نقش دارند و به حجم معاملات روزانه 7 تریلیون دلاری آن کمک می کنند.

 

فارکس در ایران

معاملات فارکس در سال های اخیر محبوبیت قابل توجهی در بین معامله گران در ایران به دست آورده است. ماهیت بسیار نقدشوندگی بازار فارکس آن را کمتر مستعد دستکاری و سفته بازی می کند و به معامله گران اعتماد بیشتری در سرمایه گذاری های خود می دهد. معامله گران با اعمال مدیریت سرمایه خوب می توانند ریسک از دست دادن سرمایه خود را در بازار فارکس به حداقل برسانند.

در نتیجه معاملات فارکس روشی محبوب برای کسب دلار برای ایرانیان است و آنها می توانند از طریق کارگزاران معتبر به بازار جهانی فارکس دسترسی داشته باشند. بسیاری از معامله‌گران ایرانی در حال حاضر فعالانه در بازار فارکس شرکت می‌کنند و قابلیت دسترسی و ماندگاری آن را برای معامله‌گران در ایران نشان می‌دهند.

نکته قابل توجه در مورد این بازار این است که، بازار فارکس بر خلاف بازار های دیگر، دچار رکود نمی شود و همیشه امکان سودآوری مستمر از آن وجود دارد.

 

بورس ایران یا بازار فارکس؟ کدام برای سرمایه گذاری مناسب تر است؟

بازار سهام ایران می‌تواند در زمان رکود بازار، مستعد صف‌های فروش باشد که منجر به ضرر معامله‌گران می‌شود. عمق محدود بازار، پتانسیل دستکاری بازیگران قدرتمند و سفته بازی را افزایش می دهد و تکیه بر تحلیل را دشوار می کند. در مقابل، اندازه بازار فارکس حتی برای بزرگترین بازیگران نیز دستکاری معاملات آن را برای مدت طولانی دشوارتر می کند. بازار فارکس به قدری بزرگتر از بازار سهام ایران است که از نظر ثبات و فرصت های سرمایه گذاری بسیار بیشتر از آن است.

بیشتر بخوانید:   آموزش مقدمات و اصطلاحات فارکس از صفر تا 100

 

فارکس یا ارزهای دیجیتال؟ کدام بهتر است ؟

 

صفر تا صد فارکس

 

فارکس با حجم معاملات روزانه بیش از 7 تریلیون دلار بزرگترین بازار مالی جهان است. از سوی دیگر، ارزش کل بازار ارزهای دیجیتال حدود 1 تریلیون دلار و ارزش معاملات آن، روزانه حدود 40 میلیارد دلار است. اندازه نسبتا کوچکتر بازار ارزهای دیجیتال، دستکاری تراکنش‌های آن را آسان‌تر می‌کند و منجر به نوسانات و نوسانات بیشتر قیمت می‌شود. در نتیجه، تحلیل بازارهای ارزهای دیجیتال می تواند چالش برانگیز باشد و برخی از ارزهای قوی در این بازار نیز صد درصد زیان دیده اند. با توجه به این خطرات، ممکن است برای معامله گران توصیه شود که به جای آن بر روی فارکس تمرکز کنند تا در معرض عدم قطعیت های بازار ارز دیجیتال قرار نگیرند و گرفتار سفته بازی های بازیگران این بازار نشوند.

بازار ارز یا فارکس، متفاوت از سایر بازارها عمل می کند، زیرا یک بازار دو طرفه و مجموع صفر است. برخلاف بازارهای سنتی که افزایش قیمت منجر به سود و کاهش منجر به زیان می شود، فارکس امکان کسب سود را در هر دو سناریو فراهم می کند. زیرا معامله گران فارکس می توانند از طریق معاملات خرید و فروش از افزایش و کاهش قیمت ها استفاده کنند. معامله فروش با کاهش قیمت منجر به سود می شود، در حالی که معامله خرید با افزایش قیمت منجر به سود می شود. البته در بازار ارزهای دیجیتال هم می توان در بازار Future آن، به صورت دو طرفه معامله کرد ولی تفاوت های عمده ای با بازار فارکس وجود دارد. به صورت کلی بازار ارز های دیجیتال را یک بازار دو طرفه به حساب نمی آورند بلکه یک بازار روند دار مانند بورس در نظر می گیرند.

 

مفهوم لانگ (Long) و شورت (Short)

 

آموزش بورس فارکس

 

در معاملات فارکس، دو موقعیت اصلی وجود دارد که معامله‌گران می‌توانند از آن استفاده کنند – یک موقعیت خرید لانگ و یک موقعیت فروش یا شورت. موقعیت لانگ که به عنوان موقعیت خرید نیز شناخته می شود، شامل خرید ارز پایه و فروش ارز متقابل است، به این امید که ارزش ارز پایه افزایش یابد و  معامله گر آن را با قیمت بالاتری بفروشد و سود کسب کند. از سوی دیگر، موقعیت فروش که به عنوان موقعیت شورت نیز شناخته می‌شود، شامل فروش ارز پایه و خرید ارز متقابل است، به این امید که ارزش ارز پایه کاهش یابد و معامله‌گر آن را با قیمت پایین‌تری بازخرید کند. و سود ببرد. اساسا، یک موقعیت لانگ، یک استراتژی صعودی است، در حالی که یک موقعیت شورت، یک استراتژی نزولی است.

 

مقدار لات در فارکس

در بازار فارکس جفت ارز بر اساس حجم معاملات خرید و فروش می شود که بر حسب لات اندازه گیری می شود. لات در فارکس، واحدی است که حجم معاملات را اندازه گیری می کند. زمانی که قصد دارید یک معامله را انجام دهید، باید میزان پولی که قضد دارید وارد معامله بکنید را بر حسب لات وارد کنید. اندازه لات میزان ریسک و سود بالقوه معامله شما را تعیین می کند. بنابراین، معامله گران می توانند از اندازه های لات برای مدیریت سرمایه خود و نظارت بر سود و زیان خود استفاده کنند.

اندازه استاندارد لات در فارکس 100000 واحد ارز پایه است، به این معنی که یک معامله گر برای انجام معامله جفت ارز EUR/USD به 100000 دلار نیاز دارد. با این حال، همه معامله گران چنین سرمایه زیادی برای سرمایه گذاری در بازار ندارند. برای دسترسی به معاملات برای معامله گران با اندازه های مختلف سرمایه، اندازه های کوچکتر لات معرفی شد. اینها شامل مینی لات، میکرو لات و نانو لات هستند که به ترتیب 10000 واحد ارزی، 1000 واحد ارزی و 100 واحد ارزی هستند. با استفاده از این اندازه های کوچکتر لات، معامله گران می توانند با هر مقدار سرمایه ای که در دسترس دارند وارد بازار فارکس شوند.

 

نحوه ی محاسبه لات در فارکس

 

آموزش فارکس از مبتدی تا پیشرفته

 

محاسبه اندازه لات، یکی از جنبه های ضروری سرمایه گذاری در فارکس است. اندازه لات، تعداد واحدهای ارزی است که معامله می شود. محاسبه اندازه لات بر اساس استراتژی مدیریت ریسک معامله گر و سرمایه می تواند متفاوت باشد. در دوره جامع فارکس گروه مالی، به صورت مفصل درباره ی این موضوع صحبت می شود و پیشرفته ترین سیستم های مدیریت سرمایه در اختیار افراد قرار می گیرد.

برای محاسبه اندازه لات، معامله گران باید میزان سرمایه ای را که در دسترس دارند، درصد ریسکی که می خواهند بپذیرند و فاصله بین نقطه ورود و نقطه توقف ضرر را در نظر بگیرند. پس از در نظر گرفتن این عوامل، معامله گران می توانند از ماشین حساب، برای تعیین اندازه لات مناسب برای معامله خود استفاده کنند.

همانطور که قبلا ذکر شد، تغییر در ارزش یک جفت ارز بر حسب پیپ اندازه گیری می شود. برای اکثر جفت ارزها، یک پیپ معادل 0.0001 است، به جز جفت ارزهایی که شامل ین ژاپن می شود، که در آن یک پیپ معادل 0.01 است.

برای کسب سود از تغییر قیمت، معامله گران باید مقادیر زیادی از یک ارز خاص را معامله کنند تا سود یا زیان قابل توجهی را مشاهده کنند. اینجاست که اندازه لات وارد بازی می شود. هر چه اندازه لات بزرگتر باشد، سود یا زیان بالقوه بیشتر است. با این حال، برای جلوگیری از زیان های قابل توجه، استفاده از اندازه لات که با استراتژی مدیریت ریسک معامله گر هماهنگ باشد، بسیار مهم و ضروری است.

 

روند بازار

 

آموزش فارکس 0 تا 100

 

روند بازار به جهت کلی اشاره دارد که قیمت یک ابزار مالی در آن حرکت می کند. سه نوع روند بازار وجود دارد – نزولی، صعودی و خنثی.

روند نزولی بازار با کاهش مداوم قیمت یک ابزار مالی مشخص می شود. این نوع روند بازار معمولاً زمانی رخ می دهد که بنیادهای اقتصادی ضعیف هستند و سرمایه گذاران نسبت به آینده بازار بدبین هستند.

از سوی دیگر، روند صعودی بازار با افزایش مداوم قیمت یک ابزار مالی مشخص می شود. این نوع روند بازار معمولا زمانی رخ می دهد که اخبار مثبتی در مورد اقتصاد به گوش می رسد و سرمایه گذاران به آینده بازار خوش بین هستند.

روند بازار خنثی زمانی رخ می دهد که روند مشخصی در قیمت یک ابزار مالی وجود نداشته باشد. این نوع روند بازار با حرکات قیمتی مشخص می شود که در محدوده باریکی رخ می دهد و نشان می دهد که هیچ فشار خرید یا فروش قابل توجهی از سوی سرمایه گذاران وجود ندارد.

معامله گران و سرمایه گذاران از روندهای بازار برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد زمان ورود یا خروج از یک بازار استفاده می کنند. با تجزیه و تحلیل روند بازار، معامله گران می توانند یک استراتژی معاملاتی ایجاد کنند که از شرایط حاکم بر بازار استفاده می کند.

 

قرارداد CFD در فارکس

قراردادهای تفاوت (CFD) مشتقات مالی هستند که به معامله گران اجازه می دهد تا در مورد حرکت قیمت یک جفت ارز بدون داشتن دارایی پایه حدس و گمان کنند. در معاملات فارکس، معامله گران می توانند از CFD برای شرط بندی در مورد افزایش یا کاهش قیمت یک جفت ارز استفاده کنند.

وقتی یک معامله گر انتظار دارد قیمت یک جفت ارز افزایش یابد، می تواند برای آن جفت ارز CFD بخرد، به این امید که در آینده آنها را با قیمت بالاتری بفروشد تا سود کسب کند. برعکس، اگر معامله‌گری معتقد باشد که قیمت یک جفت ارز کاهش می‌یابد، می‌تواند CFD‌ها را روی آن جفت ارز بفروشد، به این امید که در آینده آنها را با قیمت پایین‌تری بازخرید کند تا سود کسب کند.

یکی از مزایای معامله با CFD ها این است که معامله گران می توانند از اهرم برای افزایش سود خود استفاده کنند. با این حال، این بدان معناست که یک معامله اشتباه CFD می تواند منجر به زیان های قابل توجهی شود و معامله گران باید ریسک های خود را به طور موثر مدیریت کنند.

به طور خلاصه، CFD ها یک ابزار مالی محبوب در معاملات فارکس هستند که به معامله گران اجازه می دهد تا در مورد حرکات قیمت جفت ارزها بدون داشتن دارایی اساسی حدس و گمان کنند. آنها اهرمی را ارائه می دهند که می تواند سود را افزایش دهد اما خطر زیان را نیز افزایش می دهد و مدیریت ریسک را به بخشی ضروری از تجارت موفق CFD تبدیل می کند.

 

آشنایی با روند، در بازار فارکس

روند بازار به جهت کلی نوسانات قیمت در بازار فارکس اشاره دارد. سه نوع روند در بازار وجود دارد که در فارکس می توان از همه ی آن کسب سود کرد. روند ها عبارتند از :

  • روند صعودی
  • روند نزولی
  • روند خنثی یا رنج

روند نزولی بازار، با کاهش مداوم قیمت یک ابزار مالی مانند جفت ارز ها یا طلا مشخص می شود. این نوع روند بازار، در بازار های بورس و ارز دیجیتال، معمولاً زمانی رخ می دهد که بنیادهای اقتصادی ضعیف هستند و سرمایه گذاران نسبت به آینده بازار بدبین هستند، ولی در بازار فارکس این گونه نیست و می تواند دلایل بسیار زیادی داشته باشد. زیرا در این بازار ما تغییرات ارزش ارز دو کشور را نسبت به یکدیگر معامله می کنیم و اقتصاد هر کشور، می تواند روی تنها یک ارز تاثیر بگذارد که با توجه به قرار گیری آن ارز در یک نماد مشخص، متفاوت است.

بیشتر بخوانید:   آموزش اسپرد در فارکس | کارمزد پنهان در بروکر ها

از سوی دیگر، روند صعودی بازار با افزایش مداوم قیمت یک ابزار مالی مشخص می شود. که دلیل آن هم، دقیقا مانند روند نزولی است.

روند بازار خنثی زمانی رخ می دهد که روند مشخصی در قیمت یک ابزار مالی وجود نداشته باشد. این نوع روند بازار با حرکات قیمتی مشخص می شود که در محدوده باریکی رخ می دهد و نشان می دهد که هیچ فشار خرید یا فروش قابل توجهی از سوی سرمایه گذاران وجود ندارد.

معامله گران و سرمایه گذاران از روندهای بازار برای تصمیم گیری آگاهانه در مورد زمان ورود یا خروج از یک بازار استفاده می کنند. با تجزیه و تحلیل روند بازار، معامله گران می توانند یک استراتژی معاملاتی ایجاد کنند که از شرایط حاکم بر بازار استفاده می کند. در دوره جامع فارکس آرادفین، قدرتمند ترین سیستم های معاملاتی مبتنی بر روند ها، آموزش داده شده است که می توانید به کمک سودهای زیادی در برخی زمان ها بدست آورید.

 

متاتریدر چیست؟

در معاملات فارکس، یک پلتفرم معاملاتی، برای دسترسی به بازار ضروری است و یکی از محبوب ترین پلتفرم هایی که بسیاری از کارگزاران از آن استفاده می کنند، متاتریدر است. Meta Trader، توسط شرکت روسی MetaQuotes توسعه یافته است، متاتریدر، نرم افزار معاملاتی است که قابلیت های معاملاتی پیشرفته، از جمله ابزارهای تحلیل فنی، نمودارهای قابل تنظیم و معاملات خودکار را ارائه می دهد.

 

آموزش کار در فارکس

 

Meta Trader در دو نسخه 4 و 5 عرضه می شود و یک رابط کاربر پسند ارائه می دهد که به معامله گران اجازه می دهد از رایانه یا دستگاه های تلفن همراه خود تجارت کنند. این نرم افزار همچنین دسترسی به کتابخانه وسیعی از شاخص های معاملاتی و انواع اکسپرت را فراهم می کند که معامله گران می توانند از آنها برای بهبود استراتژی های معاملاتی خود استفاده کنند.

یکی از ویژگی های منحصر به فرد متاتریدر پشتیبانی آن از معاملات خودکار است که به ربات های معاملاتی الگوریتمی یا ربات های معامله گر نیز معروف است. با متاتریدر، معامله گران می توانند استراتژی های معاملاتی خود را با استفاده از زبان برنامه نویسی MQL (زبان MetaQuotes) برنامه ریزی کنند یا از اکسپرت های از پیش ساخته شده برای خودکارسازی معاملات خود استفاده کنند.

به طور کلی، متاتریدر یک پلتفرم معاملاتی همه کاره و قدرتمند است که توسط بسیاری از کارگزاران فارکس برای ارائه قابلیت‌های معاملاتی پیشرفته به مشتریان خود از جمله ابزارهای تحلیل تکنیکال، معاملات خودکار و طیف وسیعی از اندیکاتورها و اکسپرت ها استفاده می‌شود.

 

انتخاب بهترین کارگزار یا برورکر فارکس

کارگزاران فارکس، با توجه به شرایط خود می توانند در تراکنش های کاربران تغییراتی ایجاد کرده و شرایط را به نفع خود تغییر دهند. به طور معمول، درآمد کارگزاران از دریافت کارمزد و کمیسیون از معامله گران حاصل می شود. بروکر ها می‌توانند با انجام اقداماتی علیه معاملات و موقعیت‌های کاربران، ضررهایی را برای کاربران ایجاد کنند و برای خود سود کسب کنند. معامله در فارکس، خود ریسک های زیادی دارد و عدم انتخاب یک بروکر مناسب و قابل اعتماد می تواند این ریسک ها را چندین برابر کند.

بنابراین، انتخاب بهترین کارگزار برای نیازهای معاملاتی فارکس خود ضروری است که در دوره جامع فارکس گروه مالی آرادفین، به صورت مفصل بررسی می شود. در اینجا چند فاکتور برای انتخاب بروکر فارکس وجود دارد:

مقررات: مطمئن شوید که بروکر، توسط یک مرجع نظارتی معتبر در کشور یا منطقه خود تنظیم می شود. این به اطمینان از قانونی بودن کارگزار و پیروی از استانداردهای صنعت کمک می کند.

پلتفرم معاملاتی: بررسی کنید که آیا کارگزار یک پلتفرم معاملاتی قابل اعتماد و کاربرپسند مانند متاتریدر ارائه می دهد و آیا با نیازهای معاملاتی شما مطابقت دارد یا خیر.

اسپرد و کمیسیون: به دنبال یک کارگزار با اسپرد و کمیسیون رقابتی باشید، زیرا این امر بر هزینه های معاملاتی و سود احتمالی شما تأثیر می گذارد.

پشتیبانی مشتری: یک کارگزار با پشتیبانی خوب از مشتری، ترجیحاً پشتیبانی 24/7 به زبان دلخواه خود را انتخاب کنید. حتما در دسترس بودن خدمات مشتری ارائه شده توسط کارگزار را در نظر بگیرید. اطمینان حاصل کنید که آنها پشتیبانی مشتری پاسخگو دارند تا در صورت بروز هر گونه مشکل یا سؤال، به شما کمک کنند.

گزینه های سپرده گذاری و برداشت: روش های واریز و برداشت ارائه شده توسط کارگزار را بررسی کنید و مطمئن شوید که آنها راحت و مطمئن هستند.

آموزش و منابع: کارگزاری را انتخاب کنید که مواد آموزشی، ابزارها و منابعی را برای کمک به شما در بهبود مهارت های معاملاتی و تصمیم گیری آگاهانه ارائه دهد.

شهرت بروکر:  مورد شهرت برورک تحقیق کنید و نظرات سایر معامله گران را بخوانید تا مطمئن شوید که آنها سابقه خوبی از قابلیت اطمینان و شفافیت دارند.

به طور کلی، مهم است که دقت لازم را انجام دهید و کارگزاری را انتخاب کنید که نیازها و ترجیحات خاص شما را برآورده کند.

علاوه بر این، برخی از عوامل دیگری که باید در هنگام انتخاب یک بروکر فارکس در نظر بگیرید عبارتند از:

حساب آزمایشی: یک حساب آزمایشی یک راه عالی برای آزمایش پلت فرم معاملاتی و خدمات یک کارگزار قبل از پرداخت پول واقعی است. به دنبال کارگزارانی باشید که یک حساب آزمایشی رایگان با پول مجازی ارائه می دهند.

جوایز و تبلیغات: برخی از کارگزاران برای جذب مشتریان جدید، جوایز و تبلیغات ارائه می کنند. در حالی که اینها می توانند وسوسه انگیز باشند، مطمئن شوید که شرایط و ضوابط را به دقت بخوانید و قبل از پذیرش آنها، هرگونه محدودیت یا محدودیتی را درک کنید.

به طور کلی، انجام تحقیقات کامل و مقایسه کارگزاران مختلف برای یافتن بهترین کارگزار یا بروکری که نیازها و ترجیحات تجاری شما را برآورده می کند، بسیار مهم است.

 

افتتاح حساب آزمایشی یا دمو

افتتاح حساب دمو در فارکس، یک راه عالی برای شروع معاملات فارکس، بدون ریسک کردن پول واقعی است. در اینجا مراحل باز کردن یک حساب آزمایشی وجود دارد:

یک کارگزار معتبر فارکس را انتخاب کنید که یک حساب آزمایشی یا دمو ارائه می دهد. برای یافتن یک کارگزار مناسب می توانید به صورت آنلاین تحقیق کنید و نظرات را بخوانید.

به وب سایت کارگزار یا بروکر بروید و به دنبال گزینه باز کردن یک حساب دمو یا آزمایشی باشید. این گزینه، معمولاً در بخش “حساب ها” یا “تجارت” وب سایت قرار دارد.

فرم ثبت نام را با مشخصات شخصی خود پر کنید و نوع حساب آزمایشی مورد نظر خود را انتخاب کنید. برخی از کارگزاران انواع مختلفی از حساب های آزمایشی را با ویژگی های متفاوت ارائه می دهند.

پلتفرم معاملاتی ارائه شده توسط کارگزار یا بروکر را دانلود کنید و به حساب آزمایشی خود وارد شوید.

شروع به تمرین تجارت یا معامله گری، با پول مجازی کنید. اکثر کارگزاران یک حساب آزمایشی با موجودی پول مجازی ارائه می دهند که می توانید از آن برای معامله گری در فارکس استفاده کنید. می توانید از این حساب برای تمرین استراتژی های معاملاتی، تست ابزارها و اندیکاتورهای مختلف و کسب تجربه در بازار استفاده کنید.

به یاد داشته باشید، در حالی که تجارت در یک حساب آزمایشی می تواند به شما در کسب تجربه و اعتماد در معاملات فارکس کمک کند، اما لزوما منعکس کننده شرایط واقعی بازار نیست. بنابراین، مهم است که زمانی که برای معامله با پول واقعی احساس راحتی کردید، به یک حساب زنده با مقدار کمی پول منتقل شوید. زیرا مدیریت احساسات، هنگامی که با پول واقعی معامله می کنید، یکی از مهم ترین فاکتور ها برای موفقیت است، که آن را نمی توانید در حساب های آزمایشی مورد چالش قرار دهید.

 

مزایای فارکس

یکی دیگر از مزایای معاملات فارکس این است که سطح بالایی از انعطاف پذیری را ارائه می دهد. معامله گران می توانند استراتژی های معاملاتی خود را انتخاب کنند و برنامه های معاملاتی خود را با توجه به نیازها و ترجیحات شخصی خود سفارشی کنند. علاوه بر این، تجارت فارکس امکان سودهای بالقوه بالا را با سرمایه گذاری نسبتاً کم فراهم می کند و آن را برای طیف گسترده ای از معامله گران قابل دسترسی می کند. البته باید این نکته را در نظر داشته باشید که به این سادگی ها هم نیست. برای یک سرمایه گذاری اصولی و مطمئن در بازار فارکس، استفاده از دوره جامه آموزش فارکس آرادفین، به شدت توصیه می شود.

معاملات فارکس همچنین زمین بازی یکسانی را برای همه معامله گران، صرف نظر از تجربه یا سرمایه تجاری آنها فراهم می کند. دلیل این امر این است که معامله گران می توانند با سرمایه اندکی شروع کنند و همچنان به ابزارها و منابع مشابه معامله گران بزرگتر دسترسی داشته باشند.

 

سخن آخر

این صفحه هر هفته بروز رسانی می شود و مطالب این آموزش صفر تا صد فارکس، دائما تکمیل تر می شود. شما می توانید برای یادگیری بیشتر بازار فارکس، به طور مرتب به این صفحه مراجعه کنید و مطالب بیشتری را بیاموزید!!

 

 

مطلع شدن از پست های جدید

می‌خواهم اولین نفری باشم که از پست‌هایی که در آرادفین منتشر می‌شود، آگاه شوم.

3 پاسخ

    1. با سلام و درود سوال شما خیلی کلی است و نمی توان گفت دقیقا کدام بهتر است. در مورد بازار فارکس سودآوری در آن کمی سخت تر است ولی دارای سیکل های رکود نیست و می توان به صورت همیشگی از آن کسب سود کرد. ولی بازار بورس این گونه نیست و سود کردن در آن همیشگی نیست و باید بازار رونق داشته باشد. اگر علاقه مند به سرمایه گذاری اصولی در بازار فارکس هستید، پیشنهاد می شود از دوره جامع آموزش فارکس آرادفین دیدن فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *