استیتمنت چیست؟ | صفر تا صد تحلیل کارنامه معاملاتی

استیتمنت معاملاتی

آشنایی با استیتمنت

استیتمنت معاملاتی در واقع چیزی شبیه به یک صورت معامله است که گزارش تفصیلی از تراکنش‌های مالی یک دوره خاص را ارائه می‌کند. در واقع استیتمنت به شما کمک می‌کند تا یک نمای کلی از تراکنش‌های مالی خودتان داشته باشید. البته این سند تاثیر بسیار زیادی در فرایندهای مالی مختلف دارد و به عنوان یک منبع اطلاعاتی قابل اعتماد برای تجزیه و تحلیل و تایید فعالیت‌های مالی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با کمک این صورت معامله می‌توان تراکنش‌هایی همچون خرید، فروش، پرداخت و دریافت را ثبت و خلاصه کرد. معامله‌گر از طریق تجزیه اطلاعات موجود در یک استیتمنت می‌تواند مشکلاتی که در گذشته پیش روی او وجود داشته و مانع از سودآوری شده است را شناسایی کند. طبیعتاً وقتی یک معامله‌گر مشکلات را شناسایی کند می‌تواند به دنبال راه حل آنها باشد و از این طریق یک انضباط مالی هم برای خود به وجود آورد.

 

استیتمنت

 

استیتمنت معاملاتی شامل چه اجزایی است؟

استیتمنت معاملاتی از اجزای مختلفی تشکیل شده است. برای اینکه از این گزارش بتوانید بهترین استفاده را ببرید باید با اجزای مختلف آن آشنا شوید. مهمترین اجزای موجود در استیتمنت به صورت زیر هستند:

  • مقدمه: هر استیتمنت با یک مقدمه کوتاه شروع می‌شود. در مقدمه این گزارش اطلاعات مختلفی درج می‌گردد. از جمله اطلاعاتی که در یک استیتمنت قابل مشاهده است می‌توانیم به دوره گزارش، نام شرکت و کدهای مالی مربوطه اشاره کنیم.
  • جزئیات معامله: در این بخش شاهد تفکیک کامل معاملات فردی و تراکنش‌های آنها خواهیم بود. در واقع اطلاعاتی مانند تاریخ، نوع معامله، شماره معامله و هویت طرفین معامله در این قسمت مشخص می‌شود.برای معاملات فروش در این قسمت اطلاعاتی مثل مقدار، قیمت واحد و مبلغ کل فروش نیز درج می‌شود.
  • طبقه‌بندی حساب: معمولاً تراکنش‌ها را بر اساس طبقه‌بندی حساب‌های خاص آنها دسته‌بندی می‌کنند. در این طبقه‌بندی به فاکتورهایی همچون درآمد، هزینه، دارایی، بدهی، حقوق صاحبان دارایی‌ها و … توجه می‌شود. طبقه‌بندی صحیح حساب‌ها امکان تحلیل و گزارش مالی دقیق را فراهم می‌آورد.
  • بدهی: طبیعتاً برای اینکه یک نمای کلی از وضعیت مالی خودتان داشته باشید باید بدهی‌ها را هم در گزارش ثبت کنید.شما باید بدهی مربوط به هر تراکنش را به صورت جداگانه ثبت نمایید و امکان شناسایی مانده حساب و تاثیر آن بر وضعیت مالی کلی را فراهم سازید.
  • موجودی: برای اینکه گزارش دقیق‌تر تنظیم شود و قابلیت تحلیل داشته باشد باید مانده‌های جاری برای هر حسابی که تحت تاثیر معاملات قرار می‌گیرد در آن درج شود. موجودی‌های در حال اجرا شامل مجموعه بدهی‌ها و اعتبارات هر حساب می‌شود و به کسب و کارها اجازه می‌دهد تا بر فعالیت حساب نظارت داشته باشند و هرگونه مغایرت را شناسایی نمایند.
  • اطلاعات اضافی: برخی از صورت‌های مالی ممکن است شامل اطلاعات تکمیلی مثل شماره فاکتور، جزئیات خرید و شرایط پرداخت باشند. این اطلاعات اضافی درک جامع معاملات را آسان‌تر می‌کنند. به همین دلیل وجود آنها در استیتمنت ضروری است.

 

استیتمنت چیست

 

چند نوع استیتمنت معاملاتی فارکس وجود دارد؟

به طور کلی دو دسته استیتمنت معاملاتی فارکس وجود دارد. افرادی که می‌خواهند در بازار بین‌المللی فارکس فعالیت داشته باشند، لازم است با این دو دسته آشنا شوند. دو دسته استیتمنت موجود در بازار فارکس عبارتند از:

  • دسته اول استیتمنت‌هایی هستند که از داخل نرم‌افزارهای معاملاتی قابلیت استخراج دارند.استفاده از این اطلاعات دردسر زیادی ندارد. در حقیقت معامله‌گر به محض اینکه درخواست خودش برای دریافت استیتمنت را برای نرم‌افزار ارسال کند، گزارش‌ها در اختیار او قرار می‌گیرند.
  • در دسته دوم باید گزارش‌هایی را قرار دهیم که توسط سایت‌های مختلف ارائه می‌گردند.در واقع سایت‌های گوناگون اطلاعات مربوط به فارکس را تجزیه و تحلیل کرده و استیتمنت مرتبط با آن را آماده سازی می‌نمایند. در میان تمام سایت‌هایی که این گزارش‌ها را منتشر می‌کنند myfxbook و MQL شهرت بیشتری دارند. به نظر می‌رسد اطلاعات موجود در این دو سایت بیشتر قابل اعتماد باشد.
بیشتر بخوانید:   قیمت bid و ask در بازار فارکس چیست؟ - آرادفین

 

استیتمنت فارکس

 

استیتمنت را چگونه ارزیابی کنیم؟

استیتمنت معاملاتی می‌تواند کاربردهای مختلفی برای کاربر داشته باشد که البته بعداً در مورد آنها صحبت خواهیم کرد اما مهم‌ترین کاربرد آن کمک به تحلیل و ارزیابی شرایط مالی معامله‌گر است. برای اینکه بتوانید از این کارنامه معاملاتی برای سنجش عملکرد مالی خودتان استفاده کنید باید با معیارهای این ارزیابی آشنایی کامل پیدا کنید. معیارهای ارزیابی استیتمنت را با هم بررسی خواهیم کرد:

  • ریسک ریوارد: نسبت ریسک به ریوارد از مهم‌ترین معیارهایی است که در سنجش استیتمنت مورد استفاده قرار می‌گیرد. در این معیار ما به دنبال آن هستیم که نسبت سود یا ضرر در هر معامله را به دست آوریم.نسبت ریسک به ریوارد با تعیین محل استاپ لاس، سود، تارگت و نقطه ورود قابل تشخیص خواهد بود.
  • سود ناخالص: دومین معیاری که در این سنجش لازم است آن را بررسی کنیم، سود ناخالص می‌باشد.Gross Profit  یا فاکتور سود ناخالص بر مبنایآن تنظیم می‌شود که رشد میزان سرمایه شما از تاریخ مشخص شده حساب شود. در واقع این معیار نشان دهنده آن موضوع خواهد بود که بر مبنای معاملاتی که انجام داده‌اید چقدر توانسته‌اید سودآور باشید.
  • ضرر ناخالص: همانگونه که بررسی سود ناخالص در ارزیابی استیتمنت مهم است ارزیابی فاکتور ضرر ناخالص نیز تاثیر زیادی دارد.همانگونه که از نام این معیار مشخص می‌باشد، بر مبنای آن قرار است ضرر خودتان در یک بازه زمانی مشخص را محاسبه کنید. ضرر ناخالص مشخص کننده آن می‌باشد که شما بر اساس معاملاتی که انجام داده‌اید چقدر متحمل ضرر شده‌اید.
  • سود خالص: معیار دیگری که لازم است در ارزیابی استیتمنت خود روی آن مسلط باشید، سود خالص است. برای اینکه سود خالص معاملات خودتان را به دست آورید باید مجموع سود به دست آمده را در یک بازه زمانی از مجموع ضررهای متحمل شده کم کنید.به این ترتیب شما می‌توانید سود خالص را به دست آورید و آن را به عنوان معیار ارزیابی خودتان مورد استفاده قرار دهید.
  • Profit Factor: فاکتور سود دیگر معیاری است که در این بخش خدمت شما توضیح می‌دهیم. این فاکتور از طریق تقسیم سودها بر ضررها در یک بازه زمانی به دست می‌آید.معمولا سیستم‌های معاملاتی را می‌توانیم به عنوان یک سیستم سودآور بشناسیم که فاکتور سود آن بیش از دو برابر ضررهای آن باشد.
  • وین ریت: وین ریت معیاری است که نسبت معاملات سودآور به ضررآور را برای شما به دست می‌آورد. مثلاً اگر در بازه زمانی مشخصی شما ۱۰۰ معامله انجام داده باشید که تعداد ۶۰ معامله سودآور و ۴۰ معامله با ضرر همراه بوده باشد، وین ریت معاملاتتان ۶۰ درصد خواهد بود.
بیشتر بخوانید:   مفهوم پیپ در فارکس چیست؟ ارزش هر pip چگونه محاسبه می شود؟ + مثال های کاربردی

 

کارنامه معاملاتی

 

گرفتن استیتمنت معاملاتی چه کاربردهایی دارد؟

همانگونه که گفتیم استیتمنت معاملاتی در فارکس صرفاً برای ارزیابی عملکرد مالی تریدر کاربرد ندارد. از این گزارش مالی می‌توان برای موارد متعدد دیگری هم استفاده کرد. از جمله مهم‌ترین کاربردهای استیتمنت می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اولین کاربرد مهم استیتمنت، تجزیه و تحلیل بازار مالی است.با کمک این گزارش شما می‌توانید یک تفکیک دقیق از تراکنش‌های مالی داشته باشید. به این ترتیب راحت‌تر می‌توانید تجزیه و تحلیل صورت‌های مالی خود را انجام دهید تا از جریان‌های درآمدی اطلاعات کافی کسب کنید. با کمک این گزارش شما می‌توانید الگوهای هزینه را شناسایی نموده و سودآوری خودتان را مورد سنجش قرار دهید. در واقع این امکان را خواهید داشت که تصمیم گیری‌های بهتری داشته باشید و برنامه‌ریزی استراتژیکی برای معاملات خودتان تدوین نمایید.
  • استیتمنت نقش مهمی در حفظ نظم مالی معامله‌گران دارد. اگر معامله‌گران به صورت منظم این گزارشات را مطالعه کنند می‌توانند هرگونه بی‌نظمی یا مغایرت در آنها را سریعاً مورد بررسی قرار دهند. همچنین آنها می‌توانند از فعالیت‌های متقلبانه جلوگیری کرده و از صحت و یکپارچگی داده‌های مالی اطمینان حاصل نمایند.
  • استیتمنت‌هایی که از یک بازار مالی مهم مثل فارکس منتشر می‌شوند به معامله‌گران سازمان‌های دولتی، حسابرسان و مقامات مالیاتی این فرصت را می‌دهند که تطبیق صورت‌های مالی با قوانین و مقررات را مورد بررسی قرار دهند.این گزارش به عنوان یک سند پاسخگویی مالی و شفافیت شناخته می‌شود.
  • یکی دیگر از کاربردهای مهم استیتمنت‌های مالی این است که به معامله‌گران اجازه می‌دهند در مورد سرمایه‌گذاری، برنامه‌ریزی‌های مالی و نحوه خرید دارایی‌های جدید تصمیمات عاقلانه‌تر بگیرند.این اظهارات یک نمای کلی به روز از سلامت مالی و عملکرد بازارها نیز در اختیار معامله‌گران آنها قرار می‌دهد.

 

استیتمنت در متاتریدر 5

 

نحوه دریافت استیتمنت فارکس از طریق متاتریدر 4

یکی از بهترین روش‌ها برای دریافت استیتمنت معاملاتی فارکس، مراجعه به متاتریدر ۴ می‌باشد. برای اینکه بخواهید از طریق این پلتفرم معاملاتی گزارش مالی مهمی همچون استیتمنت را دریافت کنید، باید مراحل زیر را دنبال نمایید:

  • برای دریافت استیتمنت از طریق پلتفرم متاتریدر ۴ ابتدا باید به روزترین نسخه این پلتفرم را از اینترنت دانلود کرده و آن را روی سیستم خود نصب نمایید.پس از نصب باید وارد نسخه این پلتفرم در ویندوز خودتان شوید و مراحل بعدی را دنبال کنید.
  • وقتی وارد این پلتفرم شوید در پایینآن پنلی وجود دارد که تحت عنوان Terminal شناخته می‌شود. اگر این پنل را پیدا نکردید می‌توانید با کمک کلید ترکیبی CTRL+T آن را در متاتریدر خودتان باز کنید. همچنین از طریق منو View موجود بر روی سمت چپ پلتفرم می‌توانید به دنبال این پنل بگردید.
  • پس از اینکه پنل Terminal را پیدا کردید باید روی تب اکانت هیستوریکلیک نمایید تا تاریخچه معاملات خود را مشاهده کنید. اکنون روی یکی از معاملات قدیمی خودتان کلیک راست کرده و مدت زمان مورد نظر را تنظیم نمایید. البته در صورتی که قصد دارید یک استیتمنت کامل از تمام معاملات داشته باشید بهتر است روی گزینه  All Historyکلیک کنید.
  • پس از اینکه مراحل قبلی را پشت سر گذاشتید، کافی است مجدداً روی همان معامله مورد نظرتان کلیک راست کرده و نسبت به ذخیره سازی استیتمنت در یکی از قسمت‌های کامپیوتر خود اقدام نمایید. فایلی که ذخیره می‌کنید با پسوندهای مختلف قابل استفاده خواهد بود.
بیشتر بخوانید:   انواع افت موجودی حساب یا drawdown در بازار فارکس+ نحوه ی آنالیز آن ها

 

استیتمنت در متاتریدر 4

 

در تجزیه و تحلیل استیتمنت معاملاتی به چه نکاتی دقت کنیم؟

تجزیه و تحلیل استیتمنت معاملاتی اصلاً کار آسانی نیست و هر معامله‌گری نمی‌تواند این کار را انجام دهد. نکاتی که در ادامه بررسی خواهیم کرد کمک می‌کنند تا در تحلیل این گزارش مالی عملکرد بهتری داشته باشید:

  • در تحلیل استیتمنت همیشه روی ۲شاخص مهم دقت بیشتری داشته باشید. اولین شاخصی که باید روی آن متمرکز شوید فاکتور سود است و معمولاً بهتر است نمودار آن عددی بالاتر از ۱.۷۵ را نشان دهد. شاخص دومی که باید تحت نظر قرار دهید دراودان نام دارد. اگر در دسته معامله‌گران پرریسک قرار می‌گیرید بهتر است این شاخص را زیر لول ۱۰ درصد تنظیم کنید و اگر کم ریسک هستید بهتر است آن را به زیر لول ۵ درصد برسانید.
  • با وجود اینکه در مورد دو شاخص بالا گفتیم بهتر است روی چه اعدادی تنظیم شوند اما همیشه به این نکته دقت داشته باشید که شرایط بازار تعیین کننده وضعیت شما هستند.اعدادی که ما گفتیم صرفاً یک پیشنهاد هستند و بهتر است معامله‌گر بر اساس سبک معاملاتی خود و نسبت ریسک به ریوارد که قبلاً در مورد آن توضیح دادیم اعداد شاخص‌ها را تنظیم کند. البته قطعاً تنظیم کردن شاخص‌ها روی اعداد شخصی‌سازی شده کار سختی محسوب می‌شود و فقط معامله‌گران با تجربه و حرفه‌ای می‌توانند این کار را انجام دهند.
  • سعی کنید همیشه استیتمنت معاملاتی خود را در دوره‌های زمانی متفاوت مورد بررسی قرار دهید.اینکه فقط بخواهید روی استیتمنت ماهانه یا روزانه متمرکز شوید، معمولا نتایج مثبتی به همراه ندارد و سبب تغییر در شرایط شما نخواهد شد. به همین دلیل توصیه می‌کنیم استیتمنت را به صورت ترکیبی در دوره‌های روزانه، ماهانه و سالانه مورد بررسی قرار دهید.
  • در پایان باید به این نکته اشاره کنیم که رسیدن به اهدافی مثل فاکتور سود بالا یا دراودان پایین غیر ممکن نیست.البته قطعاً رسیدن به یک دراودان پایین کار دشواری محسوب می‌شود و هر کسی از پس آن بر نمی‌آید اما معامله‌گران با تلاش زیاد می‌توانند به این هدف مهم برسند. آنها باید تلاش کنند قدرت تحلیلگری خود را تقویت نمایند و تحلیل‌های منظمی نسبت به بازار داشته باشند. اگر معامله‌گران بتوانند برای خود قوانین شخصی قرار دهند، قطعاً استیتمنت به آنها کمک خواهد کرد سودهای بیشتری در بازار کسب کنند و ضرر خود را کنترل نمایند.

 

استیتمنت معاملاتی

 

چگونه بهترین استفاده را از استیتمنت داشته باشیم؟

همانگونه که گفتیم در اختیار داشتن استیتمنت معاملاتی به تنهایی نمی‌تواند شما را در یک بازار مهم مثل فارکس به موفقیت برساند. در واقع ساده لوحی است که فکر کنید از طریق یک گزارش و اطلاعات موجود در آن به راحتی می‌توانید در بازار بزرگ و پرجمعیتی مثل فارکس سود کسب کنید. این بازار تنها به افرادی سود می‌دهد که قدرت تحلیلگری بالایی داشته باشند و از اطلاعات موجود بهترین استفاده را ببرند. اگر شما هم می‌خواهید معامله‌گر قدرتمندی در بازار باشید باید در دوره‌های آموزشی که گروه‌های مالی برتر کشور همچون آرادفین برگزار می‌کنند شرکت نمایید. از طریق شرکت در این دوره‌ها همه آن چیزی که برای فعالیت در فارکس نیاز دارید را به دست خواهید آورد.

 

مطلع شدن از پست های جدید

می‌خواهم اولین نفری باشم که از پست‌هایی که در آرادفین منتشر می‌شود، آگاه شوم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *