آلت کوین چیست؟ | صفر تا صد انواع آلت کوین در ارزهای دیجیتال

آلت کوین چیست

آشنایی با آلت کوین

آلترناتیو کوین که به صورت مخفف آلت کوین نامیده می‌شود به معنای سکه‌های جایگزین است. بیت کوین اولین ارز دیجیتالی بود که در جهان مطرح شد و به جایگاه قدرتمندی رسید. از آن زمان به بعد هر ارز دیجیتال جدید را به دلیل اینکه در مقایسه با بیت کوین ارزش بسیار کمتری داشته است آلت کوین نامیده‌اند. پس به عبارت بهتر می‌توان گفت آلت کوین اصطلاحی است که برای تمام ارزهای دیجیتال به جز بیت کوین مورد استفاده قرار می‌گیرد. در واقع با این نام قرار است به این موضوع اشاره شود که این سکه‌ها نوعی جایگزین برای بیت کوین و ارزهای فیات به شمار می‌روند. اولین سکه‌های جایگزین در سال ۲۰۱۱ به وجود آمدند. البته در حال حاضر هزاران آلترناتیو کوین در جهان وجود دارند و مورد معامله قرار می‌گیرند.

 

آلت کوین

 

چرا سکه‌های جایگزین طراحی شدند؟

از سال ۲۰۱۱ که آلت کوین‌ها طراحی شدند و توسعه پیدا کردند، اهداف مختلفی مبنی بر ساخت آنها مطرح شده است. اولین هدف از طراحی این سکه‌های جایگزین، تقویت ویژگی‌های بیت کوین بوده است. در واقع طراحان این سکه‌ها به دنبال این بودند که برخی ویژگی‌ها مثل سرعت تراکنش یا بهره‌وری انرژی را در بیت کوین با کمک آنها افزایش دهند. با این وجود امروزه نمی‌توانیم این هدف را تنها دلیل توسعه آنها بدانیم. در حال حاضر اهداف مختلفی برای آلترناتیو کوین‌ها وجود دارد که بر اساس برنامه طراحان آنها تعیین می‌گردد. برخلاف ۱۳ سال پیش که بسیاری از مردم آنها را نمی‌شناختند در حال حاضر این سکه‌ها طرفداران خاص خود را دارند و گاهی اوقات تبدیل به یکی از دارایی‌های مهم جهان می‌شوند. برای اینکه بتوانید از این سکه‌ها در شرایط مناسب و ایده‌آل استفاده کنید ابتدا باید آنها را به خوبی بشناسید.

 

آموزش انواع آلت کوین

 

آشنایی با انواع آلت کوین‌ها

در حال حاضر انواع مختلفی از آلت کوین‌ها وجود دارد که می‌توانید از آنها برای اهداف خودتان استفاده کنید. دسته‌بندی آنها بر اساس نحوه عملکرد و هدف گذاری که دارند انجام شده است. در ادامه با انواع اصلی آلترناتیو کوین‌ها بیشتر آشنا خواهیم شد:

  • استیبل کوین:استیبل کوین نوعی ارز دیجیتال است که برای دنبال کردن قیمت یک دارایی دیگر طراحی شده است. بزرگترین استیبل کوین‌هایی که در حال حاضر طراحی شده‌اند با دلار آمریکا ارتباط پیدا می‌کنند. هدف آنها این است که ارزش خود را مطابق ارزش دلار آمریکا تنظیم کنند. تتر یکی از معروف‌ترین استیبل کوین‌های جهان است که دقیقاً ارزشی معادل یک دلار دارد.
  • Mining-based: ارزهای دیجیتالی که از فرایند ماینینگ استخراج می‌شوند در این دسته قرار می‌گیرند. هدف ماینرها از این کار تایید تراکنش‌ها و افزودن سکه‌های بیشتر به شبکه کریپتوکارنسی است. البته ماینرها برای اینکه این کار را انجام دهند باید از دستگاه‌های پیشرفته برای حل معادلات ریاضی استفاده کنند.یکی از مشکلات بزرگ ماینینگ این است که نیاز به انرژی بسیار زیادی دارد و عملاً به محیط زیست آسیب وارد می‌کند.
  • مبتنی بر سهام:این دسته از ارزهای دیجیتال در فرایندی به نام استیکینگ به وجود می‌آیند. هدف از آنها نیز تایید تراکنش‌ها و افزودن سکه‌های بیشتر به شبکه ارز دیجیتال می‌باشد. افرادی که سکه‌های مبتنی بر سهام دارند می‌توانند دارایی خود را به اشتراک بگذارند. در واقع آنها متعهد می‌شوند که از دارایی خود برای بالا بردن پردازش تراکنش‌ها استفاده نمایند. البته به این نکته هم باید توجه داشت که آنها بابت کاری که انجام می‌دهند جایزه دریافت خواهند کرد.
  • حکومتی: توکن‌های حاکمیتی، ارزهای دیجیتالی هستند که به دارندگان حق رای می‌دهند تا به شکل‌دهی آینده پروژه کمک کنند.در اکثر موارد این توکن‌ها فرصتی را در اختیار شما قرار می‌دهند که پیشنهادات مربوط به کریپتو کارنسی را ایجاد کرده و به آن رای دهید. با کمک توکن‌های حکومتی این فرصت را خواهید داشت که ارزهای دیجیتال را به یک پروژه غیرمتمرکز تبدیل کنید چرا که همه دارندگان حق رای خواهند داشت و تصمیمات توسط یک مرجع مرکزی گرفته نمی‌شود.
  • Memecoins: ممکوین‌ها نوعی ارز دیجیتال می‌باشند که از طریق رسانه‌های اجتماعی یا توییت افراد مشهور مانند ایلان ماسک توجه مردم را به خود جلب می‌کنند. این ارزهای دیجیتال بیشتر جنبه قرعه‌کشی دارند.با توجه به این نکات معمولاً ارزش این ارزها خیلی سریع رشد پیدا می‌کند و سپس به شدت کاهش می‌یابد. از جمله معروف‌ترین ممکوین‌های موجود در جهان می‌توانیم به دوج کوین و شیبا اشاره کنیم.
بیشتر بخوانید:   ریفای چیست؟ | کاربرد ReFi یا امور مالی احیا کننده

 

آلت کوین چیست

 

مزایای استفاده از سکه‌های جایگزین چیست؟

آلت کوین‌ها به چند دلیل مورد توجه معامله‌گران دنیای کریپتوکارنسی قرار گرفته‌اند. مهمترین مزایای استفاده از این ارزهای دیجیتال عبارتند از:

  • نوآوری:ویژگی مهم سکه‌های جایگزین این است که می‌توانند قابلیت‌ها و عملکردهای جدیدی که بیت کوین ندارد را به فضای کریپتوکارنسی منتقل کنند. مثلاً اتریوم به عنوان یکی از معروف‌ترین سکه‌های جایگزین توانست با معرفی قراردادهای هوشمند به توسعه برنامه‌های غیرمتمرکز که به صورت مخفف dApps نامیده می‌شوند کمک کند.
  • تنوع:دومین مزیت بزرگ استفاده از آلترناتیو کوین‌ها تنوع آنها می‌باشد. اگر آنها را از دنیای کریپتوکارنسی حذف کنیم، فقط با یک ارز دیجیتال به نام بیت کوین مواجه می‌شویم. درست است که بیت کوین بیشترین ارزش را در دنیای ارز دیجیتال دارد اما آن هم دچار نوسانات قیمتی می‌شود. زمانی که بیت کوین درگیر نوسانات می‌شود، آلترناتیو کوین‌ها می‌توانند بهترین جایگزین برای آن باشند.
  • پتانسیل:آلترناتیو کوین‌ها به دلیل اینکه از ارزش کمتری در بازار برخوردارند و نوسانات آنها بیشتر است، پتانسیل خوبی برای ارائه بازدهی‌های بهتر دارند. به عبارت بهتر نسبت به بیت کوین و ارزهای فیات، آلت کوین‌ها می‌توانند سود و درآمد جذاب‌تری برای شما ایجاد کنند. البته طبیعتاً آنها خطرات خاص خود را هم دارند که باید به آن هم توجه داشته باشید.
  • پشتیبانی: سکه‌های جایگزین عمدتا به صورت جامع محور عمل می‌کنند. به عبارت بهتر یعنی آنهااز یک جامعه اختصاصی توسعه دهندگان و حامیان که مشتاق پروژه‌شان هستند برخوردار می‌باشند. جامعه محور بودن می‌تواند منجر به توسعه و پذیرش سریعتر آلت کوین‌ها در جهان شود. این اتفاق کمک می‌کند تا آلترناتیو کوین‌ها در آینده جهان تاثیرگذاری بیشتری داشته باشند.

 

انواع آلت کوین

 

استفاده از آلت کوین با چه ریسک‌هایی همراه است؟

همانگونه که استفاده از آلت کوین به عنوان یک دارایی آینده‌دار منافع زیادی می‌تواند برای شما داشته باشد با خطراتی نیز همراه است. مهمترین خطرات استفاده از این سکه‌ها را در ادامه با هم مورد بررسی قرار خواهیم داد:

  • نوسانات: یکی از ریسک‌هایی که معامله‌گران سکه‌های جایگزین باید روی آن دقت زیادی داشته باشند نوسانات بالای این سکه‌ها است. آلترناتیو کوین‌ها می‌توانند در بازه‌های زمانی کوتاه نوسانات بسیار شدید قیمتی را تجربه کنند. طبیعتاً سرمایه‌گذاران ترجیح می‌دهند به سراغ دارایی‌هایی بروند که نوسانات کمتری داشته باشند و ریسک معاملات آنها را کاهش دهند.
  • نقدینگی: یکی دیگر از خطرات ورود به دنیای آلت کوین‌ها نقدینگی پایین‌تر آنها در مقایسه با بیت کوین می‌باشد.به دلیل حجم نقدینگی بالایی که در بیت کوین وجود دارد شما هر زمان که بخواهید می‌توانید سرمایه خودتان را تبدیل به ارزهای فیات یا هر پول دیگری کنید. با این وجود در دنیای سکه‌های جایگزین ممکن است شما زمان بیشتری برای خرید یا فروش دارایی خودتان نیاز داشته باشید.
  • مقبولیت: همیشه باید به این نکته توجه داشته باشید که آلترناتیو کوین‌ها در مقایسه با دیگر دارایی‌های مهم موجود در جهان مقبولیت کمتری دارند.با توجه به این موضوع آنها تلاش می‌کنند مقبولیت خود را گسترده‌تر نمایند. چنین اتفاقی ممکن است ارزش آنها را تهدید کند و سبب پایین آمدن قیمت آنها در دراز مدت شود.
  • کلاهبرداری: کلاهبرداری در دنیای آلت کوین‌ها نسبت به دیگر بازارهای مالی جهان بیشتر است.متاسفانه تا امروز بارها اتفاق افتاده است که یک سکه جدید در این فضا منتشر شود و پس از مدتی مشخص گردد که تقلبی بوده است. از طرفی تعداد پروژه‌های غیرقانونی که در دنیای سکه‌های جایگزین به جریان می‌افتند روز به روز بیشتر می‌شود.
بیشتر بخوانید:   صرافی غیر متمرکز چیست؟ | لیست صرافی های غیر متمرکز

 

معایب انواع آلت کوین

 

مقایسه Altcoin و بیت کوین

آلت کوین‌ها و بیت کوین هر دو در جهان کریپتوکارنسی قرار می‌گیرند. با توجه به این موضوع مقایسه آنها می‌تواند با هم جالب باشد. آنها را در چند پارامتر متفاوت با هم مقایسه خواهیم کرد:

  • زمان انتشار: بیت کوین برای اولین بار در سال ۲۰۱۰ در جهان منتشر شد و طبیعتاً اصالت و قدمت بیشتری نسبت به سکه‌های جایگزین دارد. Altcoin ها برای اولین بار در سال ۲۰۱۱ یعنی دو سال بعد از پیدایش بیت کوین در جهان منتشر شدند و هدف اصلی از انتشار آنها هم در ابتدا کمک به توسعه بیت کوین بوده است.
  • ریسک: ریسک قیمت در آلت کوین‌ها معمولاً بیشتر از بیت کوین می‌باشد.البته در این بین باید استیبل کوین‌ها را جدا کنیم چرا که معمولاً قیمت ثابتی دارند. هر چند درست است که بیت کوین هم نوعی دارایی بی‌ثبات می‌باشد اما به دلیل ارزش قابل توجهی که به دست آورده تقریباً بر بازار خود تسلط پیدا کرده است. با این حال سکه‌های جایگزین فضای بیشتری برای رشد دارند ولی میزان ریسک معاملات آنها بالاتر می‌باشد.
  • تکنولوژی: شاید تنها پارامتری که در آن سکه‌های جایگزین نسبت به بیت کوین برتری داشته باشند مربوط به پیشرفت‌های تکنولوژی شود.آلترناتیو کوین‌ها دارای فناوری بسیار پیشرفته‌تر از بیت کوین‌ها هستند. در واقع این چیز عجیبی هم نیست چرا که بیت کوین قبل از آنها ایجاد شده و فاقد برخی ویژگی‌های تکنولوژیکی می‌باشند.

 

مزایای آلت کوین

 

بررسی محبوب‌ترین آلت کوین‌ها

در حال حاضر ده‌ها هزار آلت کوین در دنیای کریپتو کارنسی به وجود آمده‌اند اما تنها بخشی از آنها مورد توجه کاربران قرار می‌گیرند. محبوب‌ترین انواع این سکه‌ها را با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • اتریوم:اتریوم در حقیقت یک پلتفرم غیرمتمرکز بلاک چین است که اجازه می‌دهد قراردادهای هوشمند در آن اجرایی شوند. در این بلاک چین از یک شبکه همتا به همتای عمومی برای تراکنش ها استفاده می‌شود. ارز دیجیتال بومی این بلاک چین با نماد  ETH در پلتفرم‌های معاملاتی قابل خریداری است. ارزش معاملات این سکه در دنیای کریپتوکارنسی در حال حاضر بیش از ۱۴۸ میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.
  • بایننس:نحوه عملکرد بایننس شباهت زیادی به اتریوم دارد و آن هم از برنامه‌های غیرمتمرکز و قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند. ارز دیجیتال این بلاک چین با نماد BNB مشخص می‌شود. ارزش بازار BNB تقریباً 39 میلیارد دلار است و حجم معاملات روزانه بالایی دارد.
  • Uniswap: در این صرافی غیرمتمرکز کاربران می‌توانند از قراردادهای هوشمند بازارساز خودکار استفاده کنند و ارزهای دیجیتال را از طریق کیف پول غیر حضوری خود معامله نمایند.ویژگی مهم یونی سواپ این است که دارای پروتکل DAO نیز می‌باشد. این پروتکل به کاربران Uniswap اجازه می‌دهد در تصمیمات مدیریتی بلاک چین مشارکت داشته باشند. توکن اصلی این بلاک چین در دنیای کریپتوکارنسی با نماد UNI مشخص می‌شود.
  • کاردانو: هدف اصلی از طراحی کاردانو این بوده است که یک شبکه پایدار و کارآمدتر برای قراردادهای هوشمند ایجاد کند. این بلاکچیناز مکانیزم اجماع اثبات سهام برای ایمن سازی شبکه استفاده می‌نماید. ارز دیجیتال بومی آن یعنی ADA نیز برای تراکنش ها و مشارکت در فرآیند اجماع استفاده می‌شود.
  • سولانا: این بلاک چین از کارایی بالایی برخوردار است و برای پشتیبانی از برنامه‌های کاربردی با توان عملیاتی بالا و پروتکل‌های مالی غیرمتمرکز طراحی شده است.عملکرد سولانا مبتنی بر مکانیزم اجماع اثبات سهام است و رمز ارز بومی آن SOL می‌باشد. ارزش بازار سولانا در حال حاضر بیش از 18 میلیارد دلار تخمین زده می‌شود.
  • Avalanche: هدف اصلی از طراحیAvalanche انجام تراکنش‌ها در زمان کمتر و با کارمزد پایین‌تر می‌باشد. این بلاکچین برای انجام عملیات‌های خود از مکانیزم اجماعی به نام Avalanche استفاده می‌کند. رمز ارز این بلاکچین با نماد AVAX برای انجام تراکنش‌ها و مشارکت در سهامداری و مدیریت بلاک چین منتشر می‌شود. در حال حاضر ارزش بازار این بلاکچین چیزی در حدود ۸ میلیارد دلار است.
بیشتر بخوانید:   دیفای (DeFi) چیست؟ | صفر تا صد امور مالی غیر متمرکز

 

کاربرد آلت کوین

 

سکه‌های جایگزین را چگونه خریداری کنیم؟

سرمایه‌گذاری روی آلت کوین‌ها چندان هم ساده نیست. برای سرمایه‌گذاری روی این سکه‌ها شما باید ابتدا هدف خودتان را مشخص کنید و ببینید که برای چه چیزی قصد خرید آنها را دارید. پس از آن باید پارامترهایی مثل ارزش بازار و نقدینگی سکه مورد نظر خودتان را به صورت دقیق بررسی کنید. همچنین مقبولیت و محبوبیت آلت کوینی که قصد خرید آن را دارید هم موضوع مهمی می‌شود که نباید از آن غافل باشید. در کنار این نکات باید همیشه به این موضوع توجه داشته باشید که سرمایه‌گذاری روی سکه‌های جایگزین همیشه با ریسک بالایی همراه است. خرید یک سکه جدید باید همراه با در نظر گرفتن عواملی مانند مقررات، رقابت و نوسانات بازار انجام پذیرد. در مجموع برای اینکه تمام شرایط را قبل از خرید آلترناتیو کوین‌ها در نظر بگیرید بهتر است در دوره‌های آموزشی مرتبط با ارز دیجیتال شرکت داشته باشید. موسسات مالی برتر کشورمان از جمله آرادفین این دوره‌ها را برگزار می‌کنند و شما می‌توانید از طریق آنها اطلاعات خودتان را افزایش دهید.

 

مطلع شدن از پست های جدید

می‌خواهم اولین نفری باشم که از پست‌هایی که در آرادفین منتشر می‌شود، آگاه شوم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *