ساعت کاری معاملات در بورس تهران [ انواع بازارهای آن ]

ساعت کار بورس

معاملات بورس چه زمانی انجام می‌شوند؟

برای فعالیت در بازار بورس یکی از موضوعاتی که حتماً باید در مورد آن شناخت کافی داشته باشید، ساعت کاری معاملات بورس است. بازارهای استوک مارکت یا بورس در کشورهای مختلف ساعت معاملات متفاوتی دارند. بازار بورس ایران فقط در روزهای شنبه تا چهارشنبه فعالیت می‌کند و در ساعات خاصی امکان ثبت سفارشات در آن وجود دارد. خارج از زمان قانونی بورس اکثر معاملات ثبت نمی‌شوند و خرید و فروش سهام اتفاق نمی‌افتد. به عبارت بهتر در روزهای پنجشنبه، جمعه و ایام تعطیل بازار بورس ایران به صورت رسمی تعطیل است و عملاً هیچ فرایند اقتصادی در آن جریان پیدا نمی‌کند.

 

ساعت کاری معاملات بورس چگونه است؟

ساعت کاری معاملات بورس ایران به سه بخش متفاوت تقسیم می‌شود. البته این ساعات مربوط به بورس اوراق بهادار ایران هستند. با ساعت کاری بازار سرمایه بیشتر آشنا خواهیم شد:

  • پیش گشایش:از ساعت 8:45 تا ۹ صبح در روزهای شنبه تا چهارشنبه فرصتی برای معامله‌گران مهیا می‌شود که قبل از آغاز رسمی بازار سفارشات خودشان را ثبت کنند یا آنها را حذف نمایند. این بازه زمانی در بورس به پیش گشایش معروف شده است. در این زمان هیچ گونه خرید و فروشی در بازار صورت نمی‌گیرد و تنها سفارشات ثبت یا حذف می‌گردند. وضعیت صف‌های خرید و فروش در این بازه زمانی چندان مورد اهمیت نیستند و بیشتر برای جلب توجه سرمایه‌گذاران ایجاد می‌شوند.
  • فعالیت رسمی بازار: از ساعت ۹ صبح تا 12:30 بازار به صورت رسمی فعالیت خودش را انجام می‌دهد. در این بازه زمانی سرمایه‌گذاران و معامله‌گرانی که حساب کاربری در بورس دارند می‌توانند معاملات خودشان را انجام دهند. در این زمان امکان ثبت سفارشات، ویرایش آنها، حذف سفارشات و خرید و فروش برای کاربران فراهم است.توجه داشته باشید که همین محدوده زمانی از نظر تحلیلگری به چند بخش گوناگون تقسیم می‌شود که در هر کدام از آنها فعالیت بازار به شکل متفاوتی رصد می‌گردد.
  • زمان کلیدی: درست است که فعالیت رسمی بازار از ساعت ۹ صبح آغاز می‌شود و تا ساعت 12:30 ادامه دارد اما همانگونه که گفتیم در همین بازه زمانی همبرخی ساعت‌ها از نظر تحلیلگری اهمیت بیشتری دارند. معمولاً تحلیلگران بازه زمانی بین ساعت 10:30 الی 12:30 را مهم‌ترین زمان بازار برای انجام معاملات می‌دانند. عمده معاملات جدی بورس در این زمان انجام می‌شود و دلیل آن هم این است که شاخص ارزهای فیات و کالاهای مهم در سطح بین‌المللی از این ساعت به بعد مشخص می‌گردد.
بیشتر بخوانید:   بهترین اندیکاتور برای نوسان گیری روزانه + معرفی اندیکاتور اختصاصی

 

ساعت کار صندوق سرمایه گذاری

 

بورس کالا در چه ساعت‌هایی فعال است؟

ساعت کاری معاملات بورس کالای ایران براساس تالارهای آن متفاوت می‌باشد. زمان فعالیت مهم‌ترین تالارهای بورس کالای ایران را با هم مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • فرآورده‌های نفتی: تالار فرآورده‌های نفتی به تالاری گفته می‌شود که محصولات پالایشگاه‌ها را مورد معامله قرار می‌دهد. از جمله مهم‌ترین محصولاتی که در این تالار عرضه می‌شوند می‌توانیم به گوگرد و گرانوله اشاره کنیم. معاملات این تالار از ساعت ۱۲ ظهر روز چهارشنبه آغاز می‌گردد.
  • کشاورزی: طبیعتاً در تالار کشاورزی محصولاتی مورد معامله قرار می‌گیرند که ارتباطی با کشاورزی داشته باشند. از گندم خوراکی گرفته تا ذرت در این تالار مورد معامله قرار می‌گیرند. اگر می‌خواهید در معاملات تالار کشاورزی شرکت کنید هر روز باید ساعت ۱۳ به این تالار وارد شوید.
  • پتروشیمی: تمامی محصولات شیمیایی و پلیمری و سایر کالاهایی که از طریق صنعت پتروشیمی به دست می‌آیند در این تالار معامله می‌شوند. با توجه به اهمیتی که محصولات شیمیایی دارند معمولاً این تالار محبوبیت زیادی بین معامله‌گران دارد. تالار پتروشیمی در روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت 12:30 یعنی دقیقاً زمان پایان معاملات بورس اوراق بهادار فعالیت خود را آغاز می‌کند.
  • بازار مشتقه: معاملات مربوط به قراردادهای مشتقه در ساعاتی انجام می‌شود که به ساعات میانی بورس شهرت دارند. قراردادهایی که بیشتر در این زمینه انجام می‌شوند، قراردادهای آتی و اختیار معامله هستند. برای شرکت در این گونه معاملات شما می‌توانید از ساعت ۱۰ تا ۱۵ روزهای شنبه تا چهارشنبه وارد بورس کالا شوید.

 

ساعت خرید و فروش بورس

 

گواهی سپرده کالایی را چه زمانی می‌توانیم معامله کنیم؟

ساعت کاری معاملات بورس کالا را مورد بررسی قرار دادیم. البته صرفاً تالارهای آن را بررسی کردیم و اکنون می‌خواهیم به سراغ زمان معاملات گواهی سپرده کالایی برویم. افرادی که علاقه دارند دارایی‌هایی داشته باشند که به صورت گواهی سپرده کالایی است، برای انجام معاملات خود باید در دو زمان به بازار مراجعه نمایند. آن دسته از افرادی که می‌خواهند گواهی سپرده کالایی سکه را مورد معامله قرار دهند باید ساعت ۱۱:۳۰ صبح وارد این بازار شوند. این افراد تا ساعت ۱۶ عصر فرصت انجام معامله خواهند داشت. افرادی که می‌خواهند گواهی سپرده کالاهای غیر از سکه طلا را خریداری کنند یا به فروش برسانند باید از ساعت ۸:۴۵ دقیقه صبح به بازار بورس کالا مراجعه نمایند. آنها نیز تا ساعت ۱۶ عصر امکان خرید و فروش گواهی‌های خود را خواهند داشت.

 

بیشتر بخوانید:   نحوه خرید زعفران در بورس کالا | راهنمای جامع و دقیق

بررسی ساعت کاری معاملات بورس انرژی

ساعت کاری معاملات بورس انرژی بستگی به این دارد که بخواهید در رینگ داخلی این بازار فعالیت داشته باشید یا به سراغ رینگ بین‌المللی بروید. اگر انتخاب شما رینگ داخلی بازار فیزیکی است باید ساعت ۹:۳۰ صبح آماده شروع معاملات باشید. معاملات رینگ داخلی در ساعت ۱۶:۳۰ عصر به پایان می‌رسد. در رینگ بین المللی نیز فعالیت بازار از ساعت ۹:۳۰ صبح آغاز می‌شود اما زمان پایان آن ممکن است ساعت ۱۶:۳۰ یا ۱۷ عصر باشد. حتی امکان این وجود دارد که ساعت پایانی معاملات باز هم تمدید شود.

 

ساعت کار بورس

در چه ساعاتی می‌توانیم به فرابورس مراجعه نماییم؟

درست است که فرابورس نامی متفاوت از بورس دارد اما جزء بازارهای آن محسوب می‌شود و در کنار بررسی ساعت کاری معاملات بورس باید زمان معاملات آن را هم مورد بررسی قرار دهیم. فرابورس بازاری است که شباهت بسیار زیادی با بورس اوراق بهادار تهران دارد. مهمترین تفاوت فرابورس با بورس در این است که شرکت‌ها راحت‌تر می‌توانند به این بازار ورود پیدا کنند. جالب است بدانید که فرابورس دارای سه بازار اول، دوم و سوم می‌باشد و هر کدام از آنها شرایط متفاوتی برای پذیرش شرکت‌ها در نظر می‌گیرند. علاوه بر این سه بازار، بازار پایه و ابزار نوین مالی هم جزء فرابورس محسوب می‌شوند. ساعت پیش گشایش معاملات فرابورس مشابه بورس است اما زمان انجام معاملات در ساعت ۹ صبح تا ۱۵ عصر خواهد بود.

 

بازه زمانی معاملات صندوق‌های سرمایه گذاری چگونه است؟

یکی دیگر از بخش‌های مهم بازار بورس که لازم است در بررسی ساعت کاری معاملات بورس به آن هم بپردازیم صندوق‌های سرمایه‌گذاری هستند. زمان انجام معاملات صندوق‌های سرمایه‌گذاری در گذشته شباهت بسیار زیادی به زمان معاملات بورس اوراق بهادار داشته است. قبلاً معاملات این صندوق‌ها در ساعت ۹ صبح آغاز شده و در ساعت ۱۲ به پایان می‌رسیده است. از سال ۱۴۰۰ تا به امروز با توجه به تغییراتی که رخ داده ساعت کاری صندوق‌های معاملاتی هم افزایش پیدا کرده است. افرادی که می‌خواهند سرمایه خود را به سمت این صندوق‌ها ببرند در همان ساعت ۹ صبح می‌توانند فعالیت خود را آغاز نمایند. با این وجود فعالیت آنها تا ساعت ۱۵ عصر می‌تواند ادامه داشته باشد. به عبارت بهتر می‌توان گفت ساعت کاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار بورس ایران نسبت به گذشته ۳ ساعت افزایش پیدا کرده است.

 

ساعت کار صندوق درآمد ثابت

 

سفارشات عرضه اولیه در چه زمانی ثبت می‌گردند؟

یکی از استثنائات ساعت کاری معاملات بورس زمان ارائه سهم‌های عرضه اولیه می‌باشد. معاملات عرضه اولیه همیشه از جذاب‌ترین معاملات بازار بورس بوده‌اند. با توجه به اینکه سهام عرضه اولیه معمولاً تا مدت زمانی سوددهی دارند، بسیاری از معامله‌گران به سمت آنها جذب می‌شوند. زمان ثبت سفارشات مربوط به سهام عرضه اولیه معمولا از سوی شرکت انتشار دهنده این سهام مشخص می‌شود. نکته جالب اینجا است که زمان ثبت سفارشات عرضه اولیه لزوماً نباید با ساعت کاری معاملات بورس همزمان باشد. یعنی شرکت انتشار دهنده این سهام، اختیار دارد که معاملات خود را حتی خارج از زمان قانونی بازار انجام دهد. البته معمولاً شرکت‌ها ترجیح می‌دهند ثبت سفارشات عرضه اولیه را در همان بازه قانونی بورس اوراق بهادار به انجام رسانند.

بیشتر بخوانید:   صورت سود و زیان چیست؟ | انواع | فرمول | مزایا | تحلیل

 

تفاوت ساعت کاری معاملات بورس ایران با دیگر کشورها

اگر ساعت کاری معاملات بورس ایران را با دیگر کشورهای مهم جهان مقایسه کنیم به اطلاعات جالبی خواهیم رسید. ساعت آغاز انجام معاملات بورس نیویورک ۹:۳۰ صبح است. معاملات در این بورس مهم جهانی ساعت ۱۶ عصر به پایان می‌رسد. بورس نزدک از لحاظ ساعات کاری کاملاً شبیه بورس نیویورک فعالیت می‌کند. بورس توکیو فعالیت‌های خودش را در دو بازه زمانی انجام می‌دهد. بخش اول معاملات بورس کشور ژاپن در ساعات ۹ صبح تا ۱۱:۳۰ انجام می‌شوند. بخش دوم معاملات این بازار جهانی نیز از ساعت ۱۲:۳۰ ظهر آغاز می‌شوند و تا ساعت ۱۵ عصر ادامه دارند. تفاوت بارز بورس ایران با دیگر کشورها این است که یا محدوده زمانی کوتاه‌تری نسبت به آنها دارد و یا مانند آنها برای ساعات عصر برنامه خاصی ندارد.

 

ساعت کاری بورس انرژی

 

چه زمانی معاملات خودمان در بورس را انجام دهیم؟

ساعت کاری معاملات بورس و بازارهای وابسته به آن را مورد بررسی قرار دادیم. در مورد این موضوع هم صحبت کردیم که برخی از تحلیلگران عقیده دارند ساعات خاصی از بورس ارزش بیشتری برای انجام معاملات دارا می‌باشند. نظر آنها گاهی اوقات درست است و در برخی موارد هم غلط می‌باشد. نمی‌توانیم بگوییم یک زمان خاص برای انجام معاملات در بازار بورس قطعاً نسبت به دیگر ساعات برتری خواهد داشت. کسی که تحلیلگر باشد و بتواند بازار را به خوبی مورد بررسی قرار دهد می‌تواند ساعات مناسب برای خرید سهام را هم پیدا کند. اگر شما علاقه دارید تبدیل به یک تحلیلگر بازار شوید توصیه می‌کنیم همین الان یک دوره آموزشی خوب پیدا کنید و در آن شرکت نمایید. دوره‌های آموزشی جذابی توسط گروه‌های مالی مختلف مثل آرادفین برگزار می‌شوند که می‌توانید آنها را انتخاب کنید.

مطلع شدن از پست های جدید

می‌خواهم اولین نفری باشم که از پست‌هایی که در آرادفین منتشر می‌شود، آگاه شوم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *